Goede vorm zet door in 2014 met kwartfinale in Zweden!

Goede vorm zet door in 2014 met kwartfinale in Zweden!
StudentenlevenStudentenleven

De afgelopen dagen stond de Swedish Masters op het programma, niet in Stockholm deze keer, maar in het nabij gelegen Uppsala. In Nederland is het kwakkelen met de winter, maar daar hebben ze in Zweden geen last van.

Er lag een flinke berg sneeuw en de wandeling van hotel naar hal leverde mij continue 2 bevroren handen op. Maar gelukkig zijn ze in Zweden wel wat gewend qua kou en dus zijn de sporthallen heerlijk verwarmd en merk je er niks van. Dan het toernooi zelf. Ik was een dag te vroeg en kon dus Marco de Jager coachen in zijn wedstrijd. Helaas kon hij niet winnen en dus hebben we de rest van de dag rustig aan gedaan en nog wat getraind.

Zelf startte ik op vrijdag in het hoofdtoernooi tegen Thomas Rouxel uit Frankrijk. Zoals eerder gezegd doet hij het op dit moment internationaal best goed en staat rond plek 73 van de wereld. Omdat de bondscoach Rune Massing ook aanwezig was, had ik hem benaderd om mij dit toernooi te coachen. Ik begon de wedstrijd erg rustig, maar zat prima in de wedstrijd en won dan ook de 1ste set eigenlijk vrij eenvoudig met 21-11. In de 2de set bleef ik op niveau, maar begon Rouxel beter in de wedstrijd te komen en nam hij een voorsprong. Het gat werd uiteindelijk te groot, maar ik bleef er wel voor zorgen dat Rouxel hard moest blijven werken om punten te maken. In set 3 was de opdracht van Rune duidelijk en ik voerde hem erg sterk uit waardoor ik de wedstrijd vrij snel weer naar mijn hand kon zetten en uiteindelijk ook deze set overtuigend won, 21-8.

In de 8ste finale wachtte mij de nationaal kampioen van Zweden Gabriel Ulldahl. Ook hij staat op dit moment ruim in de top 100 en de laatste keer verloor ik in Bulgarije nog van hem in 3 sets. Ook deze keer leek het er niet goed uit te zien, aangezien ik in set 1 eigenlijk niet echt kans had om te winnen. Gabriel speelde snel, goed gevarieerd en ik kon even geen antwoord vinden. Ook in set 2 had ik nog niet meteen een goed antwoord, maar na de 11 had ik hem precies waar ik hem hebben wilde en begon ik steeds beter te spelen. De rally's werden langer en ik wist ze allemaal te winnen en won zo de set met 21-15. In set 3 bleef het lang gelijk opgaan, maar na de 11 vond ik weer een extra versnelling en kreeg ik hem goed aan het wankelen. Bij een stand van 16-10 in mijn voordeel kreeg ik het even zwaar, waardoor hij terug kwam, maar gelukkig kon ik de voorsprong vasthouden en trok de wedstrijd met 21-15 naar me toe! Weer een kwartfinale gehaald dus, waarin Dieter Domke weer mijn tegenstander zou worden.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!