clubzoeker

Goede vorm zet door in 2014 met kwartfinale in Zweden!

Goede vorm zet door in 2014 met kwartfinale in Zweden!

De afgelopen dagen stond de Swedish Masters op het programma, niet in Stockholm deze keer, maar in het nabij gelegen Uppsala. In Nederland is het kwakkelen met de winter, maar daar hebben ze in Zweden geen last van.

SportSport

Maak kennis met Andy Buijk!

Er lag een flinke berg sneeuw en de wandeling van hotel naar hal leverde mij continue 2 bevroren handen op. Maar gelukkig zijn ze in Zweden wel wat gewend qua kou en dus zijn de sporthallen heerlijk verwarmd en merk je er niks van. Dan het toernooi zelf. Ik was een dag te vroeg en kon dus Marco de Jager coachen in zijn wedstrijd. Helaas kon hij niet winnen en dus hebben we de rest van de dag rustig aan gedaan en nog wat getraind.

Zelf startte ik op vrijdag in het hoofdtoernooi tegen Thomas Rouxel uit Frankrijk. Zoals eerder gezegd doet hij het op dit moment internationaal best goed en staat rond plek 73 van de wereld. Omdat de bondscoach Rune Massing ook aanwezig was, had ik hem benaderd om mij dit toernooi te coachen. Ik begon de wedstrijd erg rustig, maar zat prima in de wedstrijd en won dan ook de 1ste set eigenlijk vrij eenvoudig met 21-11. In de 2de set bleef ik op niveau, maar begon Rouxel beter in de wedstrijd te komen en nam hij een voorsprong. Het gat werd uiteindelijk te groot, maar ik bleef er wel voor zorgen dat Rouxel hard moest blijven werken om punten te maken. In set 3 was de opdracht van Rune duidelijk en ik voerde hem erg sterk uit waardoor ik de wedstrijd vrij snel weer naar mijn hand kon zetten en uiteindelijk ook deze set overtuigend won, 21-8.

In de 8ste finale wachtte mij de nationaal kampioen van Zweden Gabriel Ulldahl. Ook hij staat op dit moment ruim in de top 100 en de laatste keer verloor ik in Bulgarije nog van hem in 3 sets. Ook deze keer leek het er niet goed uit te zien, aangezien ik in set 1 eigenlijk niet echt kans had om te winnen. Gabriel speelde snel, goed gevarieerd en ik kon even geen antwoord vinden. Ook in set 2 had ik nog niet meteen een goed antwoord, maar na de 11 had ik hem precies waar ik hem hebben wilde en begon ik steeds beter te spelen. De rally's werden langer en ik wist ze allemaal te winnen en won zo de set met 21-15. In set 3 bleef het lang gelijk opgaan, maar na de 11 vond ik weer een extra versnelling en kreeg ik hem goed aan het wankelen. Bij een stand van 16-10 in mijn voordeel kreeg ik het even zwaar, waardoor hij terug kwam, maar gelukkig kon ik de voorsprong vasthouden en trok de wedstrijd met 21-15 naar me toe! Weer een kwartfinale gehaald dus, waarin Dieter Domke weer mijn tegenstander zou worden.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!