Kwartfinale voor Cheryl Seinen en Alex Vlaar op Yonex German Junior

Kwartfinale voor Cheryl Seinen en Alex Vlaar op Yonex German Junior

Op de tweede dag van de Yonex German Junior was Nederland in de enkelspelen snel uitgeschakeld. Weliswaar met opgeheven hoofd, want het niveau van de singles ligt erg hoog, met name door de Chinezen en Koreanen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alida Chen verloor in de 2e ronde haar single met 15-21 en 18-21 van Ying Ying Lee (Maleisië). Alex Vlaar verloor in de 3e ronde zijn single met 14-21 en 15-21 van Jun Su Lee (Korea). Ruben Jille verloor ook in de 3e ronde, maar deed dat in 3 games (21-11, 17-21 en 21-23) van Vighnesh Devlekar (India). Extra zuur voor Ruben was dat hij in de 3e game nog 2 matchpoints had.

In het gemengddubbel was er wisselend succes. Alida en Ruben verloren van de sterke Koreanen Jae Hwan Kim en Hye Jeong Kim met 14-21 en 16-21. Cheryl en Alex zetten hun goede prestaties van de afgelopen Dutch Junior door en wisten de altijd sterke Denen Mathias Bay-Smidt en Marie Louise Steffensen in 2 games te verslaan: 21-19 en 21-13. Zij spelen zaterdagochtend de kwartfinale tegen de Duitse thuisfavorieten Max Weißkirchen en Eva Janssens.

In het mannendubbel moesten Ruben Jille en Alex Vlaar het opnemen tegen de imposante Koreanen Hui Tae Kim en Jun Su Lee. Van de laatste had Alex zijn single verloren. De Dutch boys wisten beiden hun Dutch Junior-niveau door te trekken en verrassend mee te doen met de Koreanen. De Koreanen winnen met hard slaan, maar als het aankomt op verdelen, laag houden, prikken en versnellen kunnen onze jongens mee op dit niveau. De eerste game werd nipt in verlenging verloren met 20-22. De tweede game was wederom zeer close maar nu trokken Alex en Ruben aan het langste eind en wonnen in een thriller met 24-22. De derde begon te slordig. Veel kleine eigen foutjes en de achterstand was bij de wissel te groot. De Koreanen gingen er met de winst vandoor met 14-21.

In het vrouwendubbel moesten Cheryl en Alida tegen Seo Yeon Lee en Keun Hye Park (Korea). Het werd een echt gevecht met schreeuwende Koreanen. Cheryl en Alida speelden een prima wedstrijd maar waren op enkele beslissende momenten in de games net wat ongelukkig waardoor het een ietwat geflatteerde eindstand werd voor de Koreanen, 12-21 en 14-21.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!