Kwartfinale voor Cheryl Seinen en Alex Vlaar op Yonex German Junior

Kwartfinale voor Cheryl Seinen en Alex Vlaar op Yonex German Junior

Op de tweede dag van de Yonex German Junior was Nederland in de enkelspelen snel uitgeschakeld. Weliswaar met opgeheven hoofd, want het niveau van de singles ligt erg hoog, met name door de Chinezen en Koreanen.

SportSport

Maak kennis met Ruben Jille!

Alida Chen verloor in de 2e ronde haar single met 15-21 en 18-21 van Ying Ying Lee (Maleisië). Alex Vlaar verloor in de 3e ronde zijn single met 14-21 en 15-21 van Jun Su Lee (Korea). Ruben Jille verloor ook in de 3e ronde, maar deed dat in 3 games (21-11, 17-21 en 21-23) van Vighnesh Devlekar (India). Extra zuur voor Ruben was dat hij in de 3e game nog 2 matchpoints had.

In het gemengddubbel was er wisselend succes. Alida en Ruben verloren van de sterke Koreanen Jae Hwan Kim en Hye Jeong Kim met 14-21 en 16-21. Cheryl en Alex zetten hun goede prestaties van de afgelopen Dutch Junior door en wisten de altijd sterke Denen Mathias Bay-Smidt en Marie Louise Steffensen in 2 games te verslaan: 21-19 en 21-13. Zij spelen zaterdagochtend de kwartfinale tegen de Duitse thuisfavorieten Max Weißkirchen en Eva Janssens.

In het mannendubbel moesten Ruben Jille en Alex Vlaar het opnemen tegen de imposante Koreanen Hui Tae Kim en Jun Su Lee. Van de laatste had Alex zijn single verloren. De Dutch boys wisten beiden hun Dutch Junior-niveau door te trekken en verrassend mee te doen met de Koreanen. De Koreanen winnen met hard slaan, maar als het aankomt op verdelen, laag houden, prikken en versnellen kunnen onze jongens mee op dit niveau. De eerste game werd nipt in verlenging verloren met 20-22. De tweede game was wederom zeer close maar nu trokken Alex en Ruben aan het langste eind en wonnen in een thriller met 24-22. De derde begon te slordig. Veel kleine eigen foutjes en de achterstand was bij de wissel te groot. De Koreanen gingen er met de winst vandoor met 14-21.

In het vrouwendubbel moesten Cheryl en Alida tegen Seo Yeon Lee en Keun Hye Park (Korea). Het werd een echt gevecht met schreeuwende Koreanen. Cheryl en Alida speelden een prima wedstrijd maar waren op enkele beslissende momenten in de games net wat ongelukkig waardoor het een ietwat geflatteerde eindstand werd voor de Koreanen, 12-21 en 14-21.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!