Eddy Boerman over zijn NK Aangepast Badminton 2014

Eddy Boerman over zijn NK Aangepast Badminton 2014

In samenwerking met Badminton Nederland heeft Badmintonclub DKC uit Den Haag op 12 en 13 april de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton 2014 georganiseerd

clubzoeker

Ken je SV Sparta al?

Er werd in twee categorieën gestreden om de prijzen: rolstoel-, staand badminton. Voor het eerst werd er bij het NK ook een Nederlands Jeugdkampioenschap georganiseerd.

Ik speelde afgelopen zaterdag 4 partijen. Helaas kreeg ik een walkover in de partij van Guus Maassen. Hij was de dag ervoor ziek geworden en wilde zich fysiek sparen voor de gemengddubbel en de herendubbel. De partijen die ik zaterdag heb moeten spelen, heb ik winnend weten af te sluiten.

Voor de zondag werd het een ander verhaal. Op deze dag werden de titels in het Aangepast Badminton verdeeld. Op de zondag werd ik getrakteerd op het spelen van 8 partijen. Niet in alle partijen werd het mij en mijn partners makkelijk gemaakt, maar uiteindelijk wist ik in de mannen dubbel en in het gemengd dubbel het goud te behalen!

Het toetje van het toernooi hadden wij bewaard op het eind.

In het herenenkel speelde ik de finale tegen Mark Modderman. In de reguliere competitie komt Mark uit voor GSBC Amor, spelende in de 3e/4e divisie. M.a.w., dit zou voor mij een bijzondere uitdaging gaan worden. Ik kom zelf uit in de 3/4 klasse regio, kortom, een wereld van verschil.

Om een lang verhaal kort te maken is het als volgt gegaan. In de heroïsche strijd heb ik mijn meerdere moeten erkennen in Mark Modderman. Ik heb gevochten voor wat ik waard was, maar hij was gewoon beter. Mark is een bijzondere en sportieve aanwinst in het aangepast badminton.

Ook wil ik DKC en in het bijzonder Han van der Vliet bedanken voor het organiseren van dit toernooi. Han heeft er onder andere ervoor gezorgd dat het tijdschema bleef kloppen en dat spelers vanuit het verre Limburg gehaald en gebracht werden. Allen bedankt en tot een volgende keer!

Totaal score van vandaag:

  • Zilver in het herenenkel
  • Goud in het Mannendubbel (met Guus Maassen)
  • Goud in het gemengd dubbel (met Carmen van Kester)

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!