Eddy Boerman over zijn NK Aangepast Badminton 2014

Eddy Boerman over zijn NK Aangepast Badminton 2014

In samenwerking met Badminton Nederland heeft Badmintonclub DKC uit Den Haag op 12 en 13 april de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton 2014 georganiseerd

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er werd in twee categorieën gestreden om de prijzen: rolstoel-, staand badminton. Voor het eerst werd er bij het NK ook een Nederlands Jeugdkampioenschap georganiseerd.

Ik speelde afgelopen zaterdag 4 partijen. Helaas kreeg ik een walkover in de partij van Guus Maassen. Hij was de dag ervoor ziek geworden en wilde zich fysiek sparen voor de gemengddubbel en de herendubbel. De partijen die ik zaterdag heb moeten spelen, heb ik winnend weten af te sluiten.

Voor de zondag werd het een ander verhaal. Op deze dag werden de titels in het Aangepast Badminton verdeeld. Op de zondag werd ik getrakteerd op het spelen van 8 partijen. Niet in alle partijen werd het mij en mijn partners makkelijk gemaakt, maar uiteindelijk wist ik in de mannen dubbel en in het gemengd dubbel het goud te behalen!

Het toetje van het toernooi hadden wij bewaard op het eind.

In het herenenkel speelde ik de finale tegen Mark Modderman. In de reguliere competitie komt Mark uit voor GSBC Amor, spelende in de 3e/4e divisie. M.a.w., dit zou voor mij een bijzondere uitdaging gaan worden. Ik kom zelf uit in de 3/4 klasse regio, kortom, een wereld van verschil.

Om een lang verhaal kort te maken is het als volgt gegaan. In de heroďsche strijd heb ik mijn meerdere moeten erkennen in Mark Modderman. Ik heb gevochten voor wat ik waard was, maar hij was gewoon beter. Mark is een bijzondere en sportieve aanwinst in het aangepast badminton.

Ook wil ik DKC en in het bijzonder Han van der Vliet bedanken voor het organiseren van dit toernooi. Han heeft er onder andere ervoor gezorgd dat het tijdschema bleef kloppen en dat spelers vanuit het verre Limburg gehaald en gebracht werden. Allen bedankt en tot een volgende keer!

Totaal score van vandaag:

  • Zilver in het herenenkel
  • Goud in het Mannendubbel (met Guus Maassen)
  • Goud in het gemengd dubbel (met Carmen van Kester)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!