clubzoeker

Eddy Boerman over zijn NK Aangepast Badminton 2014

Eddy Boerman over zijn NK Aangepast Badminton 2014

In samenwerking met Badminton Nederland heeft Badmintonclub DKC uit Den Haag op 12 en 13 april de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton 2014 georganiseerd

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er werd in twee categorieën gestreden om de prijzen: rolstoel-, staand badminton. Voor het eerst werd er bij het NK ook een Nederlands Jeugdkampioenschap georganiseerd.

Ik speelde afgelopen zaterdag 4 partijen. Helaas kreeg ik een walkover in de partij van Guus Maassen. Hij was de dag ervoor ziek geworden en wilde zich fysiek sparen voor de gemengddubbel en de herendubbel. De partijen die ik zaterdag heb moeten spelen, heb ik winnend weten af te sluiten.

Voor de zondag werd het een ander verhaal. Op deze dag werden de titels in het Aangepast Badminton verdeeld. Op de zondag werd ik getrakteerd op het spelen van 8 partijen. Niet in alle partijen werd het mij en mijn partners makkelijk gemaakt, maar uiteindelijk wist ik in de mannen dubbel en in het gemengd dubbel het goud te behalen!

Het toetje van het toernooi hadden wij bewaard op het eind.

In het herenenkel speelde ik de finale tegen Mark Modderman. In de reguliere competitie komt Mark uit voor GSBC Amor, spelende in de 3e/4e divisie. M.a.w., dit zou voor mij een bijzondere uitdaging gaan worden. Ik kom zelf uit in de 3/4 klasse regio, kortom, een wereld van verschil.

Om een lang verhaal kort te maken is het als volgt gegaan. In de heroļsche strijd heb ik mijn meerdere moeten erkennen in Mark Modderman. Ik heb gevochten voor wat ik waard was, maar hij was gewoon beter. Mark is een bijzondere en sportieve aanwinst in het aangepast badminton.

Ook wil ik DKC en in het bijzonder Han van der Vliet bedanken voor het organiseren van dit toernooi. Han heeft er onder andere ervoor gezorgd dat het tijdschema bleef kloppen en dat spelers vanuit het verre Limburg gehaald en gebracht werden. Allen bedankt en tot een volgende keer!

Totaal score van vandaag:

  • Zilver in het herenenkel
  • Goud in het Mannendubbel (met Guus Maassen)
  • Goud in het gemengd dubbel (met Carmen van Kester)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel (mannenenkel) en Nadia Choukri (vrouwenenkel) hebben de enkelspeltitels veroverd op het NK Badminton 2023.

5 februari 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri heeft verrassend de finale van het vrouwenenkel bereikt op het NK Badminton 2023. In de halve finale inā€¦

5 februari 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almereā€¦

4 februari 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

4 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!