Derde keer Mastertitel Conquesto Zoetermeer

Derde keer Mastertitel Conquesto Zoetermeer

Afgelopen weekend heb ik voor de 3e keer op rij het Master toernooi bij Conquesto in mijn home town Zoetermeer weten te winnen. Op zaterdag was eerst Erwin Janssen aan de beurt en vervolgens Saber Afif.

Ken je BC Epe al?

Beide wedstrijden won ik in twee sets, maar zeker tegen Saber moest ik wel hard blijven werken voor elk punt, waardoor het dus ook een leuke wedstrijd werd. Op zondag moest ik verrassend genoeg in de halve finale aantreden tegen Rikkert Suijkerland. Zoals bekend is Rikkert vooral een dubbelaar, maar sinds een aantal jaren speelt Rikkert ook veel singles en bepaald niet slecht. Ik was dus gewaarschuwd. Het werd een aanvallende, gevarieerde en grappige wedstrijd waarin van beide kanten mooie punten werden gemaakt en het publiek flink kon genieten. Ook deze wedstrijd won ik in 2 sets en dus een finaleplek tegen natuurlijk Dennis van Daalen de Jel.

We hadden te maken met vrij trage shuttles en dus was ik genoodzaakt mijn spel wat aan te passen, anders zou ik in de problemen kunnen komen. Bij het net zou ik er bovenop moeten zitten, want als je daar te laat bent krijg je de shuttle niet goed achterin en kun je een aanvallende bal om je oren krijgen. Het ging gelukkig allemaal goed . Ik speelde geconcentreerd en met een lage foutenmarge en wist ook nu in 2 sets (21-9 en 21-13) te winnen. Een goed toernooi dus gedraaid, waarbij ik geen set heb verloren en met plezier heb kunnen spelen.

Via deze weg wil ik de mensen van Conquesto en alle vrijwilligers er om heen nog een keer bedanken voor de organisatie. Het was weer, zoals elk jaar, goed georganiseerd en hopelijk kan ik volgend jaar weer meedoen.

Dan nog even een korte terugblik op de play off wedstrijd op 1 mei in Mülheim. Een prachtige wedstrijd met veel emotie en veel toeschouwers. Op het hoogtepunt waren meer dan 700 mensen in de hal waar ook altijd de German Open plaats vindt. Natuurlijk waren er meer toeschouwers van het thuis spelende Mülheim, maar de supporters van mijn club maakten duidelijk het meeste lawaai en hadden de primeur in de Bundesliga door als eerste ooit een mooie geregisseerde choreografie neer te zetten, door een enorm spandoek uit te rollen en natuurlijk met vlaggen en confetti.

Beuel

Het mocht echter allemaal niet baten, want uiteindelijk verloren we de slag om een finaleplaats. Mijn eigen partij tegen Roovers begon ik matig. Binnen no-time stond ik dik achter, maar ik herstelde me goed, kwam goed in de wedstrijd en draaide de rollen om. De eerste set won ik met 21.-15. In set 2 was ik oppermachtig en won met 21-6. Een prima overwinning van mijn kant dus.

Veel verrassingen in de andere partijen. De herendubbel wonnen we, de vrouwendubbel ging verloren. Marc Zwiebler verloor verrassend, waardoor het 2-2 stond. Na verlies van de damesenkel en winst in de mix (er worden maar 6 partijen gespeeld) stond een gelijkspel op de borden: 3-3. Vervolgens gaan ze in Duitsland dan de sets tellen. 7-7... gelijk. Tot slot de punten.. Hier kwamen we echter flink wat punten te kort en dus verloren we op een zure manier deze halve finale!

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!