clubzoeker

Zomer 2014: de laatste zomerkampen op Oro

Zomer 2014: de laatste zomerkampen op Oro

Na vijf zeer succesvolle jaren met zomerkampen op Oro in Denemarken gaat na dit jaar het doek vallen. Niet omdat het slechter gaat, want er komen meer spelers en trainers dit jaar dan ooit te voor. En we zijn met zes weken lang kampen achter elkaar (met een bezetting van 80%) langer bezig op één plaats dan wie dan ook in de wereld.

clubzoeker

Maak kennis met Nikki Korving!

Maar ik wil wat anders. Dit weet ik nu wel en het is gewoon doorgaan met de koe melken en daar wordt de stijl niet beter van en de kwaliteit ook niet. Met de DGI ben ik nog wel aan het kijken of we voor Denemarken wel doorgaan met dit concept. Maar er is ook daar niet veel belangstelling om het internationaal te houden.

Vijf jaar Oro kampen organiseren betekent ook dat ik vijf jaar lang niet met vakantie ben geweest. Als badmintoncoach kan dat alleen maar in de zomer en dat was nu juist waar mijn kampen lagen... Dus kan je niet met vakantie.

Ik heb ook geen betaalde snoepreisjes van de bond naar Azië en daar ben ik al weer een paar jaar niet geweest. Als ik op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen, dan MOET ik weer terug om daar melding van te kunnen maken in mijn technische stukken.

Dus volgend jaar waarschijnlijk een zomerkamp in Azië voor twee weken. Dan verruilen we Oro voor de tropen en ook dan zal het wel een paar jaar duren voordat spelers, ouders en trainers het door hebben dat je daar bij moet zitten.

Op Oro ga ik het hele jaar door (met) training geven. Renske heeft besloten zich in Denemarken te vestigen, omdat teruggaan naar Nederland geen optie is als je wilt leren badmintonnen. Er komen dus kleine kampen rondom de verschillende schoolvakanties en er komen persoonlijke trainersopleidingen. In de zomer gaat het stil worden op Oro en het geluid van shuttles die worden kapotgeslagen zal niet meer klinken in de hal.

Dus spelers en ouders: het kan nog een keer, daarna is het over en uit. Ik ga proberen iedereen een plaats te geven, al wordt de keuze van welke week na vandaag beperkt. In 2015 zal het Oro kamp zich in Azië afspelen met de spelers die zich daar voor inschrijven.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!