SportSport

Léon Nottelman drievoudig kampioen Belgie Masters

Léon Nottelman drievoudig kampioen Belgie Masters

Als de competitie afgelopen is, begint voor veel spelers het toernooiencircuit. In een eerder verslag hebben we al kunnen lezen over de avonturen van Mahendra Suartana en nu hebben we een verslag over de avonturen van Léon Nottelman bij onze zuiderburen.

SportSport

Ken je BV Swish al?

Aan de uitslagen te zien heeft Léon in België zijn gram gehaald. Niet alleen Belgen werden het slachtoffer van de overwinningen van Léon maar ook Nederlanders moesten eraan geloven. Hieronder een ware zegereeks die hem op het eind tot drievoudig 'master' van België maakte. Voorwaar een fantastische prestatie die een felicitatie waard is.

Het begon allemaal op 8 en 9 maart in Waregem. Waregem een plaatsje tussen Gent en Kortrijk waar Léon twee 1e en een 2e plaats veroverde. Wat het meest opviel was de overwinning op Velo-topper, Jim Middelburg waarmee hij de trend zette voor twee maanden overwinningen in België. Finale heren singel: Léon Nottelman - Jim Middelburg: 13-21 21-6 21-11 (1ste). Finale herendubbel: Léon Notteleman/Roel van Heuckelom - Jim Middelburg/Floris Oleffe: 17-21 17-21 (2de). Finale mix: Léon Nottelman/Debbie Janssens - Marijn Put/Wendy Slaats: 21-13 21-16 (1ste).

Op 22 en 23 maart was de beurt aan een toernooi in Mont Sur Marchienne. Een plaatsje dat vlak bij Charleroi ligt in het en daarmee in het Franstalige gebied van België. Drie keer 1e was het uiteindelijke resultaat. De Belgen wisten niet waar ze het zoeken moesten maar Léon wist dat wel en ging met de drie hoofdprijzen naar huis. In het kader van "zo kun je nog eens een reisje maken en zie je nog wat van de wereld ook", waren de gedachten al bij het volgende toernooi in België waar Léon zijn opwachting zou maken. Finale heren singel: Léon Nottelman - Frederic Gaspard: 21-15 21-13 (1ste). Finale herendubbel: Léon Nottelman/Roel van Heuckelom - Bruno Hardy/Damien Maquet: 21-11 21-14 (1ste). Finale mix: Léon Nottelman/Debbie Janssens - Frederic Gaspard/Sabine Devooght: 21-19 21-19 (1ste).

Het volgende toernooi was het toernooi van Dropshot Houthalen op 5 en 6 april. Houthalen, vlak bij Hasselt, werd bezocht met hoge verwachtingen. Gezien de vorige reeks viel dat een beetje tegen. Waar ieder ander zeer tevreden naar huis zou zijn gegaan was Léon met twee maal twee en één maal één niet helemaal tevreden en maakte al plannen voor het volgende toernooi. De neutrale lezer zal echter de uitslagen hieronder met veel respect tot zich door laten dringen. Finale heren singel: Léon Nottelman - Emile Vind: 21-19 6-21 17-21 (2de). Finale herendubbel: Léon Nottelman/Roel van Heuckelom - Patrick Boonen/Marijn Put: 19-21 20-22 (2de). Finale mix: Léon Nottelman/Debbie Janssens - Hans Willems/Rachelle Haan: 21-8 21-16 (1ste).

Een week later, 12 en 13 april maakte Léon zijn opwachting in Bad Oupeye. Ook in het Waalse gedeelte was er eer te behalen en zo geschiedde. Met twee 1e plaatsen kon ook nu de thuisreis met een tevreden gevoel aangevangen worden en de gedachten verplaatst worden naar het volgende optreden in België. Voor de statistieken hieronder nog wel even de uitslagen. Finale heren singel: Léon Nottelman - Frederic Gaspard: 21-15 18-21 21-18 (1ste). 2de Ronde herendubbel: Léon Nottelman/Roel van Heuckelom - Stefan Andersen/Rasmus Eigtved: 21-23 16-21. Finale mix: Léon Nottelman/Debbie Janssens - Jonas Glyager/Christine Kofoed-Sandt: 21-13 21-15 (1ste).

Op 19 en 20 april werd Oudegem bezocht. Oudegem, tussen Antwerpen en Gent moest weer punten opleveren voor het uiteindelijke doel, Master van België. Het liep niet helemaal zoals de plannen waren. In de halve finale moest Léon het afleggen tegen Marijn Put en in de HD bleef hij steken op een 2e plaats. Jim Middelburg en Marijn Put gingen er met de buit vandoor. Met de 1e plaats in de GD was de oogst toch niet helemaal mislukt. Halve finale heren singel: Léon Nottelman - Marijn Put: 17-21 19-21. Finale Herendubbel: Léon Nottelman/Roel van Heuckelom - Jim Middelburg/Marijn Put: 18-21 15-21 (2de). Finale mix: Léon Nottelman/Debbie Janssens - Marijn Put/Flore Vandenhoucke: 21-12 21-19 (1ste).

Door deze toernooien te spelen had Léon zich geplaatst voor het finaleweekend van de Masters van België op 10 mei. Daar moest het gebeuren om opgenomen te worden op de lijst van Masters van België. En daar gebeurde het ook. De aanwezige pers schreef er o.a. het volgende over:

Afgelopen weekend werden in de nieuwe sporthal van Heist-op-den-Berg de Masters georganiseerd. Op de finale van het BBAC circuit kon de Nederlander Léon Nottelman met de grootste prijzenpot huiswaarts keren. Hij won zowel het heren enkel als het gemengd dubbel aan de zijde van Debbie Jannsens. In de finale van het heren enkel nam hij de maat van Frederic Gaspard. In het gemengd trok Gaspard samen met partner Sabine Devooght voor de tweede maal aan het kortste eind.

Masters finale dag

Halve finale singel: Léon Nottelman - Marijn Put: 21-16 21-13 ( Finale gehaald ). Finale singel: Léon Nottelman - Frederic Gaspard: 21-17 17-21 21-15 ( 1ste ). Finale herendubbel: Léon Nottelman/Roel van Heuckelom - Alexis Degen/Olivier De Nieuport: 21-15 21-13 (1ste). Finale mix: Léon Nottelman/Debbie Janssens - Frederic Gaspard/Sabine Devooght: 21-12 21-11 (1ste).

Een fantastische serie van Léon waarmee we hem van harte feliciteren. Na koning Willem III weer een Master van België. De volgende kan wel weer even duren.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!