De kop is eraf bij OroDenmark

De kop is eraf bij OroDenmark

De samenwerking met DGI werpt zijn vruchten af, want de Deense spelers hebben de Nederlandse badmintonschool in hun eigen land ontdekt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is leuk om te zien dat de Denen verrast zijn door de aanpak hier. Iets doen wat nog nooit is gedaan in het beste badmintonland van Europa is een aangename verrassing voor ze en een uitdaging voor ons. Een van de Deense meisjes en pupil van Andreas Johansson zei letterlijk: "Ik ben in het techniek paradijs."

Ondanks dat de bondstrainers het afraden hier naar toe te komen zijn er steeds meer spelers die dat juist wel doen en van de spelers die hier geweest zijn zal je niet gauw iets slechts horen over het verblijf op dit badmintoneiland. Het zijn vooral de mensen die hier NIET zijn geweest of die het niet aankonden om hier met het niveau om te gaan die het proberen af te breken.

Het is heerlijk dat de bondstrainers dit doen, want het maakt spelers nieuwsgierig. Ze hebben gezien hoe het er in Nederland aan toe gaat en dat niveau kennen ze dus. Ze zijn schijnbaar niet onder de indruk, want net zoals de Deense spelers zien ze een nieuwe aanpak hier en willen vaker en langer terug komen. Het is totaal extreem dat spelers hun hele zomer vakantie besteden om hier te kunnen komen trainen. De eerste jaren bleven ze de traditionele week, maar nu hebben we enkele spelers die zes weken komen en de meesten verblijven hier drie weken.

Hetgeen me het meest heeft getroffen in de afgelopen weken was de reactie dat ze niet willen dat Oro gaat stoppen volgend jaar. Ik ben nog steeds van mening dat het in de huidige vorm niet meer verder moeten gaan, omdat de trainers aan een nieuwe uitdaging toe zijn. Maar we hebben wel gesproken over een nieuwe opzet. De trainers hier willen ook graag hebben dat spelers lager blijven, want dan heb je echt de tijd technische dingen te verbeteren bij de spelers. Dus het concept van een badmintonvakantie van een maand lijkt een goede mogelijkheid voor volgend jaar.

Hiervoor is alleen maar plaats voor 20 spelers die met zijn allen een maand lang blijven. Dat betekent ook dat we teruggaan van 70 spelers die naar Oro toe komen naar 24 en er is dus niet veel plaats. Om dat op te vangen gaan we met de trainersstaf een paar weken Europa in. We doen een week in Nederland, daarna een in Frankrijk en waarschijnlijk ook een week in Noord-Italië. Het past in het concept dat DGI graag wil hebben als Deense sportorganisatie en ook in de trend die wij zien.

Volgend jaar dus een badmintonvakantie op Oro, een maand lang werken met 1 groep van 24 spelers. We nemen 8 spelers uit de U15, 8 uit de U17 en 8 uit de U19 plus. Het niveau van de training zal weer flink omhoog gaan, dus we willen spelers hebben die een supermotivatie hebben. Je hoeft niet een supertalent te zijn maar wel een superinzet. Er zullen zes vaste trainers zijn zodat elke groep van 8 spelers ten alle tijden twee coaches heeft. Maar er komen ook meer dan 10 specialisten voor onderdelen van de training. Zo zullen er een aantal Deense spelers komen die aan de wereldtop staan of gestaan hebben.

OroDenmark 2015 wordt een uniek badmintonproject dat nog NOOIT eerder is gedaan in de wereld. De kosten vallen ondanks de zeer zware trainers bezetting enorm mee. De badmintonvakantie gaat 2.250 euro kosten voor 150 uur training. Dat is 15 euro per uur en je krijgt er gratis eten bij.

Ter vergelijking betaal je 22 euro per uur voor de training van de nationale selectie als je alles meerekent maar je krijgt geen eten en het is nog steeds groepstraining met matige trainers. Er zijn geen wereldtoppers aanwezig en jij staat niet centraal in de training.

De 24 spelers worden centraal in Nederland met de bus opgehaald en weer teruggebracht, dat is bij de prijs inbegrepen. Er is een vaste fysiotherapeut en je krijgt een trainingsprogramma voor de rest van het jaar waar je de club, academie of nationaal trainer mee kunt verrijken. Je zou je moeten afvragen waarom er in Nederland wordt gezegd dat je hier niet heen zou moeten gaan. De matigheid van de training in Holland staat namelijk op het spel. Ik heb geen enkele Nederlandse trainer van de nationale selectie op mijn verlanglijst staan om hier training te komen geven. Ze zijn natuurlijk wel welkom om een bijscholing te komen volgen.

De inschrijving voor 2015 is nu al open want na de eerste week hebben zich ook al de eerste spelers aangemeld. Het is mogelijk per maand te betalen en op deze manier te sparen voor de badmintonvakantie, en er is een korting voor de spelers / ouders die vooraf willen reserveren en betalen. Kom volgend jaar op badmintonvakantie in Denemarken en krijg langer en beter training van toptrainers dan dat je in een heel seizoen in Nederland kan krijgen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!