SportSport

Een maand lang trainen op Oro

Een maand lang trainen op Oro

We zijn al weer ruim in de derde week van de Oro Carlton trainingsstages. De trend die ik een paar jaar geleden zag ontstaan heeft zich alleen maar doorgezet.

SportSport

Ken je BC Bavel al?

Spelers komen keer op keer terug en zij blijven ook langer. Er zijn nu spelers die vijf van de zes weken aanwezig zijn, maar een heel groot gedeelte blijft drie weken terwijl er maar vijf spelers zijn die één week komen.

\n\n

Het karakter van de stage is dan ook behoorlijk veranderd. Spelers komen niet voor een weekje van alleen maar plezier maar echt om een nieuwe manier van badminton trainen te leren. We besteden rustig twee of drie uur aan een onderwerp en gaan in de diepte van het detail. Welke vinger doet wat en wat verandert er als je de vinger verplaatst. Voetenwerk aanpassen en tactiek afstemmen op deze vaardigheden. Spelers krijgen een aangepast programma en moeten leren om zes uur per dag te trainen zonder dat ze over vermoeid raken.

\n\n

We zijn nog maar net in de derde week en hebben al 9 Deense, 10 Nederlanders, 1 Belg, 4 Italiaanse en 2 Franse spelers over de vloer gehad terwijl er nog veel meer zijn die zich aan het klaar maken zijn voor hun vertrek naar dit eiland.

\n\n

Hoe ver een badmintonvakantie van een maand hier op Oro in 2015 ook mag klinken voor sommigen van de lezers hier is het voor de spelers die hier regelmatig komen helemaal niet gek. Ik ben dan ook bang dat de 24 plaatsen die we hier ter beschikking hebben snel weg zullen zijn. Mede door de belangstelling uit de nieuwe badmintonlanden. Een maand lang trainen zoals dat in vele nationale selecties gebeurt met zoveel deskundige trainers is voor deze spelers een droom. Je maakt meer uren in een maand dan dat je normaal in een heel jaar doet. Je hebt privétrainers die je elke minuut van de training in het oog houden en elke fout die je maakt zien en verbeteren. Beter zal je het maar zelden krijgen.

\n\n

Dit jaar komt iedereen nog op zijn eigen manier, maar volgend jaar is er een shuttlebusdienst die de spelers gaat ophalen en wegbrengen. Dat maakt het voor veel ouders weer een stuk eenvoudiger en is ook wel zo gezellig als de stage al gaat beginnen bij het vertrek. Terwijl we ons hier al aan het opmaken zijn voor de tweede drie weken in de Oro-hal zijn de eerste inschrijvingen voor 2015 al weer binnen voor een maand badmintonvakantie op topniveau.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!