Het kan veel beter

Het kan veel beter

Ik heb de setup van de hal even op me in moeten laten werken. Dus heb ik er de eerste dag niet al te veel over geschreven anders dan dat de organisatie rommelig verliep en dat het niet verstandig was de temperatuur van de hal op een hoog niveau te houden.

Maak kennis met Joshua Donker!

Hierbij wil ik er op wijzen dat ze in Azië met opzet de temperatuur laten oplopen in de hal om zodoende een voordeel te hebben op de spelers van Europa. Ik zou zeggen: doe hetzelfde andersom en laat de temperatuur zakken tot een onbehagelijk niveau voor de spelers uit Azië.

De hal in Ballerup is niet geschikt voor badmintonpubliek. Je zit veel te ver weg van de banen om een goede close-up stemming te kunnen krijgen. Aan de kant waar de VIP-tafels zijn is het zelfs zo erg dat er nagenoeg niemand gaat zitten, ook al is het aan deze kant beduidend koeler. De lage ring aan de entree-kant is het drukst bezet en daar heb je dan ook de beste plaatsen. De zijkanten hebben nooit veel belangstelling omdat je er maar een baan kan volgen en dan ook nog eens met beperkt zicht. De bovenste ring heeft twee grote nadelen. Op de eerste plaats zie je door de reling op een groot aantal rijen het net niet (de reling is erg dik) en de temperatuur is er ver uit het hoogst in de hele hal. Het is dan ook nog niet gelukt een goede behaaglijke plaats te vinden in deze afstandelijke hal. Voor de spelers is het erg goed denk ik, want beneden is het iets koeler en er is verder weinig trek in de hal wat het voor en tegen de wind in spelen vermindert.

De verlichting op de baan is goed, dat in tegenstelling in de rest van de hal. Er heerst een bordeelstemming met veel te weinig licht in bijvoorbeeld de afgeschermde delen van de hal waar het restaurant en het shoppinggedeelte zich bevindt. In de hal zelf moet de verlichting gedempt zijn, maar in het restaurant moet je toch wel kunnen zien wat voor eten je koopt.

De prijzen van alles zijn ook erg duur. In het restaurant betaalde ik 180 kr. (25 euro) voor twee stukjes brood met kipsalade en twee flesjes water. Reden om me niet meer te laten zien in dit gedeelte van de hal. De toegangsprijs voor de eerste dag met een badmintonniveau dat behoorlijk onder het competitieniveau van Denemarken lag was 217 kr. (bijna 30 euro) per kaartje. Je kreeg daarvoor wel een met de hand geschreven bonnetje. Amateurs ten top (zie foto).

Ik heb ook even gesproken met Jesper Larsen (Commercial Manager) over de kosten van een VIP-ticket, want dit zijn nog de enige tickets die over zijn voor de zaterdag en zondag. Deze prijzen liegen er ook niet om. 1.850 kr. (250 euro) per kaartje. Dat is niet iets waar je met het gezin heen gaat. De gewone kaartjes zijn al maanden lang uitverkocht en heel veel mensen zijn teleurgesteld en dat terwijl je juist zou moeten proberen zoveel mogelijk promotie te maken voor onze sport.

Okay, het is extreem duur, maar dan zou je toch ook wel wat klasse mogen verwachten zoals een perfecte organisatie en controleurs die niet bestaan uit kinderen / jeugdspelers bij punten waar de pers, coaches en spelers hun opwachting maken. Ook de aanduidingen zijn spaarzaam en lastig te vinden (mede door de slechte verlichting). Zo heb ik de eerste dag de press room en de informatie voor journalisten nog niet kunnen ontdekken. Al moet ik zeggen dat ik niet op zoek ben gegaan. Ik denk dat je op een toernooi van de BWF mag verwachten dat dit bij aankomst gelijk duidelijk wordt gemaakt aan de pers. Het kan natuurlijk ook zijn dat badminton op mijn perskaart niet voldoende indruk maakt en dat websites niet echt als belangrijk worden gezien.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!