clubzoeker

Druk begin voor Robin Tabeling

Druk begin voor Robin Tabeling

Robin Tabeling tijdens het NJK 2013 in Tilburg.

September is een van de drukste maanden van het jaar, met twee toernooien en vier competitiewedstrijden was er geen reden tot stil zitten. Dit heb ik dus ook zeker niet gedaan! Laat ik vanaf het begin beginnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

België International. Aangezien Ruben en ik welgeteld éétoernooi samen hebben gespeeld was het niet geheel onverwacht dat we kwalificatie moesten spelen in België. Het eerste toernooi waar ook wij tot de 11 gingen spelen. Op de training ging het vrij goed, we staan bijna altijd 9-6 achter, maar winnen toch met 11-10. En zo gingen we met het volste vertrouwen naar België.

In de kwalificatie was het duidelijk even wennen aan de hoge druk, omdat een set maar tot de 11 gaat. We begonnen wat stroef, maar zijn de dag eigenlijk verder prima doorgekomen. Op het juiste moment heel scherp geserveerd en druk zetten resulteerde in een plek in het hoofdtoernooi de volgende dag! In het hoofdtoernooi moesten we tegen de Duitsers Beck en Heinz. Ik ken ze allebei individueel, maar het is een vrij nieuw koppel. In deze wedstrijd kwamen we er niet aan te pas, te ongecontroleerd en het Duitse koppel speelde sterk. Ze gaven veel druk en gaven bijna niets weg. In duidelijke set standen druipten we af.

Tussendoor is ook de Bundesliga weer begonnen. Ik speel dus nog steeds bij TSV Trittau en de eerste wedstrijd was tegen de kampioen van vorig jaar SC Ludinghausen. Dit seizoen speel ik de dubbel met Peter Mills en de mix met mijn zus Iris. Het was meteen aanpoten de eerste wedstrijd en bij 3-2 achterstand mochten Iris en ik de baan op voor de mix. Het was mijn eerste mix weer sinds lange tijd en even wennen aan deze nieuwe combinatie met mijn zus. Maar het pakte goed uit en we wisten een 3-3 uit het vuur te slepen. Een prima start zo van de Bundesliga.

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!