clubzoeker

Druk begin voor Robin Tabeling

Druk begin voor Robin Tabeling

Robin Tabeling tijdens het NJK 2013 in Tilburg.

September is een van de drukste maanden van het jaar, met twee toernooien en vier competitiewedstrijden was er geen reden tot stil zitten. Dit heb ik dus ook zeker niet gedaan! Laat ik vanaf het begin beginnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

België International. Aangezien Ruben en ik welgeteld éétoernooi samen hebben gespeeld was het niet geheel onverwacht dat we kwalificatie moesten spelen in België. Het eerste toernooi waar ook wij tot de 11 gingen spelen. Op de training ging het vrij goed, we staan bijna altijd 9-6 achter, maar winnen toch met 11-10. En zo gingen we met het volste vertrouwen naar België.

In de kwalificatie was het duidelijk even wennen aan de hoge druk, omdat een set maar tot de 11 gaat. We begonnen wat stroef, maar zijn de dag eigenlijk verder prima doorgekomen. Op het juiste moment heel scherp geserveerd en druk zetten resulteerde in een plek in het hoofdtoernooi de volgende dag! In het hoofdtoernooi moesten we tegen de Duitsers Beck en Heinz. Ik ken ze allebei individueel, maar het is een vrij nieuw koppel. In deze wedstrijd kwamen we er niet aan te pas, te ongecontroleerd en het Duitse koppel speelde sterk. Ze gaven veel druk en gaven bijna niets weg. In duidelijke set standen druipten we af.

Tussendoor is ook de Bundesliga weer begonnen. Ik speel dus nog steeds bij TSV Trittau en de eerste wedstrijd was tegen de kampioen van vorig jaar SC Ludinghausen. Dit seizoen speel ik de dubbel met Peter Mills en de mix met mijn zus Iris. Het was meteen aanpoten de eerste wedstrijd en bij 3-2 achterstand mochten Iris en ik de baan op voor de mix. Het was mijn eerste mix weer sinds lange tijd en even wennen aan deze nieuwe combinatie met mijn zus. Maar het pakte goed uit en we wisten een 3-3 uit het vuur te slepen. Een prima start zo van de Bundesliga.

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!