Eric Pang opent Yonex Dutch Open tegen Penty

Eric Pang opent Yonex Dutch Open tegen Penty

De Nederlander Eric Pang speelt zijn eerste wedstrijd in het mannenenkel bij de Yonex Dutch Open 2014 (7 tot en met 12 oktober) tegen de Engelsman Toby Penty (wereldranglijst 83).

Ken je VELO Badminton al?

Dat is de uitkomst van de loting die 23 september werd verricht. De 32-jarige Pang schreef de editie van 2012 op zijn naam en is dit jaar als vierde geplaatst.

Rajiv Ouseph (Engeland) staat bij de mannen als eerste geplaatst en kent verder in de Fransman Brice Leverdez en de Indonesiër Dionysius Harum Rumbaka geduchte geplaatste tegenstanders.

In het vrouwenenkel is Beiwen Zhang, een Chinese speelster die voor de USA uitkomt als eerste geplaatst. De Tsjechische winnares van 2012 Kristina Gavnholt is als tweede geplaatst. Soraya de Visch Eijbergen (wereldranglijst 88) komt als beste Nederlandse in het hoofdtoernooi in haar eerste partij uit tegen Ya Lan Chang uit Chinese Taipei. Nederlands kampioene Gayle Mahulette speelt in het kwalificatietoernooi tegen Nicole Ankli uit Zwitserland.

Het Nederlandse mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas is als derde geplaatst in Almere en heeft in de eerste ronde het Franse koppel Bastian Kersuady/Gaetan Mittelheisser als tegenstander. Jacco Arends is tevens met Selena Piek als derde geplaatst in het gemengddubbel. Daarin nemen zij het in de eerste ronde op tegen het Russische koppel Anatoliy Yartsev/Evgeniya Kosetskaya.

In het vrouwendubbel is de Nederlandse hoop gevestigd op het als eerste geplaatste koppel Selena Piek/Eefje Muskens. Zij spelen de eerste wedstrijd tegen Alina Hammes/Hannah Pohl uit Duitsland. Samantha Barning/Iris Tabeling zijn als vijfde geplaatst.

Kijk voor alle informatie op www.yonexdutchopen.nl.

Het toernooi, met een totaal prijzengeld van $ 50.000, wordt gespeeld met de door de BWF aangegeven experimentele telling. Deze '5x11 zonder verlenging'-telling is o.a. getest tijdens de Yonex Belgian International die twee weken geleden heeft plaatsgevonden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Belang en inzet van digitale marketing voor Badminton Nederland

Belang en inzet van digitale marketing voor Badminton Nederland

François Damian van Sportscloud (fanbase marketing) gaf tijdens de publiek toegankelijke Bondsvergadering van afgelopen…

2 december 2020

Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Afgelopen zaterdag 28 november jl. vond de najaarsbondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Net als de Jaarvergadering…

30 november 2020

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Bondscoach Ruud Bosch heeft vandaag zijn achtkoppige selectie bekendgemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK gemengde teams…

30 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

Op vrijdagavond 27 november 2020 kregen we het bericht, dat onze oud-voorzitter Gerard van Zundert was overleden. We wisten dat…

29 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!