SportSport

Eric Pang opent Yonex Dutch Open tegen Penty

Eric Pang opent Yonex Dutch Open tegen Penty

De Nederlander Eric Pang speelt zijn eerste wedstrijd in het mannenenkel bij de Yonex Dutch Open 2014 (7 tot en met 12 oktober) tegen de Engelsman Toby Penty (wereldranglijst 83).

Ken je BV De Maasshuttles al?

Dat is de uitkomst van de loting die 23 september werd verricht. De 32-jarige Pang schreef de editie van 2012 op zijn naam en is dit jaar als vierde geplaatst.

Rajiv Ouseph (Engeland) staat bij de mannen als eerste geplaatst en kent verder in de Fransman Brice Leverdez en de Indonesiër Dionysius Harum Rumbaka geduchte geplaatste tegenstanders.

In het vrouwenenkel is Beiwen Zhang, een Chinese speelster die voor de USA uitkomt als eerste geplaatst. De Tsjechische winnares van 2012 Kristina Gavnholt is als tweede geplaatst. Soraya de Visch Eijbergen (wereldranglijst 88) komt als beste Nederlandse in het hoofdtoernooi in haar eerste partij uit tegen Ya Lan Chang uit Chinese Taipei. Nederlands kampioene Gayle Mahulette speelt in het kwalificatietoernooi tegen Nicole Ankli uit Zwitserland.

Het Nederlandse mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas is als derde geplaatst in Almere en heeft in de eerste ronde het Franse koppel Bastian Kersuady/Gaetan Mittelheisser als tegenstander. Jacco Arends is tevens met Selena Piek als derde geplaatst in het gemengddubbel. Daarin nemen zij het in de eerste ronde op tegen het Russische koppel Anatoliy Yartsev/Evgeniya Kosetskaya.

In het vrouwendubbel is de Nederlandse hoop gevestigd op het als eerste geplaatste koppel Selena Piek/Eefje Muskens. Zij spelen de eerste wedstrijd tegen Alina Hammes/Hannah Pohl uit Duitsland. Samantha Barning/Iris Tabeling zijn als vijfde geplaatst.

Kijk voor alle informatie op www.yonexdutchopen.nl.

Het toernooi, met een totaal prijzengeld van $ 50.000, wordt gespeeld met de door de BWF aangegeven experimentele telling. Deze '5x11 zonder verlenging'-telling is o.a. getest tijdens de Yonex Belgian International die twee weken geleden heeft plaatsgevonden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!