SportSport

Nederlands jeugdteam laatste in 8 nations U15

Nederlands jeugdteam laatste in 8 nations U15

Het Nederlandse jeugdteam U15 speelde gisteren en vandaag in het teamtoernooi van de 8 Nations U15, dat dit jaar in Frankrijk werd gehouden (Limoges).

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het teamtoernooi wordt gespeeld in twee poules van 4 en daarna spelen de teams tegen het team met dezelfde eindplaatsing in de andere poule (nr 1 poule 1 tegen nummer 1 poule 2 etc).

De eerste poulewedstrijd werd gespeeld tegen Zweden. We waren eigenlijk niet echt kansloos tegen deze tegenstander. Er werd wel met 3-6 verloren en 5 van de 9 partijen werden in 3 games gespeeld. Uiteindelijk werd Zweden 4e in dit toernooi.

De tweede wedstrijd tegen de Denen was vrij kansloos. De Denen troefden ons op alle fronten af. Er werd zelfs geen 3e game gespeeld. De Denen wonnen met overmacht uiteindelijk het toernooi.

In de laatste poulewedstrijd tegen de Belgen bleek Patryk ziek te zijn. Hij speelde nog wel de mix, maar verloor in 2 games (16-21 en 20-22). Ook in de andere partijen, waar we op winst gerekend hadden, gingen verloren (1e damessingle en 2e meisjesdubbel) waardoor de score op 2-7 voor de Belgen bleef staan. Een teleurstellend resultaat.

Vandaag moest ons team aantreden tegen de laatste van poule 2, Zwitserland. Ook in deze wedstrijd bleef het team steken op een 2-7 verlies. Nederland werd dus laatste op de 8 Nations U15.

Opgemerkt moet worden dat de Nederlanders knokten voor wat ze waard waren en dat Nederland een zeer jong team op de been had dit jaar. Het team bestond uit 1 2e jaars U13 speler, maar liefst 6 1e jaars U15 spelers en 3 2e jaars U15 spelers. We hadden het jongste team van alle landen, die dus wel een mooie ervaring hebben opgedaan.

Vanmiddag (vrijdag 20 februari) start het individuele toernooi en door de mindere resultaten in het teamtoernooi hebben we geen plaatsingen kunnen afdwingen.

Ger Tabeling
teammanager

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!