Jorrit de Ruiter: Samen er tegenaan!

Jorrit de Ruiter: Samen er tegenaan!

Na een lange vlucht met een uur vertraging kwamen we donderdagochtend aan in Guangzhou, China. Het regende pijpenstelen.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Gelukkig stond de bus van de organisatie klaar om ons naar Dongguan te rijden, een plaats op ongeveer anderhalf uur van Guangzhou. Hier zal het toernooi zondag beginnen. De busrit verliep goed maar traag door de immense regenval. Met een overdekt jacht waren we waarschijnlijk sneller geweest.

Eenmaal aangekomen in het hotel zijn we wat gaan rusten en op zoek gegaan naar een mogelijkheid om wat Chinese Yuans uit de muur te trekken. Dit viel niet mee kan ik wel zeggen. Menig bank accepteerden onze bankpassen niet en bij sommige van ons lukt het tot op heden nog steeds niet. Hopelijk komt daar een oplossing voor.

Verder de gym even in geweest. Naja, gym...het is een groot woord. In een ruimte naast het binnenzwembad staan wat roestende apparaten die door zouden moeten gaan voor fitnessapparatuur. Ook heeft het hotel getracht wat cardio apparatuur te plaatsen zoals een ligfiets en twee loopbanden. De ligfiets zou officieel op z'n lichtste niveau (1) moeten staan, maar er moet getrapt worden alsof je de Mont Ventoux aan het oprijden bent. Eventjes dacht ik dat standje 2 wellicht wat lichter zou zijn, maar niets was minder waar: ik stond zwaar geparkeerd, achterin de bus en met hongerklop. Dan het loopbandje maar proberen. Eigenlijk hier eenzelfde probleem, een vrij laag niveau maar ik moest aardig mijn best doen om niet achteruit het zwembad in te rollen. Ik ben er in ieder geval achter gekomen waarom China het zo goed doet in de sport! Maar wat relaxte rek oefeningen en wat core stability gedaan en dat was het wel zo ongeveer. Belangrijkste is dat je na een lange vlucht je lijf weer aan de gang krijgt, maar dat was hier niet zo'n probleem.

Vrijdag hebben we voor het eerst kunnen trainen op de baan. We hadden een uur lang twee banen: een in de wedstrijdhal en een in de trainingshal. We verdeelden ons in een groep van vier mannen en vier vrouwen en hebben ieder een half uur kunnen trainen in de wedstrijdhal. Het is een gigantische, volgens mij gloednieuwe arena waar uiteraard ook weer de nodige wind staat. 's Avonds zijn we naar het openingsdiner geweest waar rookies Mark en Soraya hebben meegelopen in de openingsparade van alle deelnemende landen. Ze hebben ervan genoten! :-) Na een uitgebreid en zeer gevarieerd diner zat ook deze dag er weer op.

Vandaag stond in het teken van de laatste training voor we morgen van start gaan tegen Canada om 13.00 uur plaatselijke tijd (7.00 uur in Nederland). De dubbelspelers hebben veel 3 tegen 2 vormen gedaan in zowel de wedstrijdhal als in de trainingshal, de singelspelers 2 tegen 1. Morgenochtend voegt coach Rune zich bij het team die wegens de crematie van zijn vader pas later af kon reizen. Wij als spelers hebben ontzettend veel respect voor het feit dat hij ondanks het overlijden van zijn vader toch morgen achter de baan zit! Samen er tegenaan!

Volg ons op livescore.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!