SportSport

Vincent de Vries vertelt over zijn Slovenian International

Vincent de Vries vertelt over zijn Slovenian International

Twee jaar geleden heb ik hetzelfde toernooi ook gespeeld. De organisatie heeft de opzet van het toernooi iets veranderd, omdat de banen nu allemaal naast elkaar liggen, net zoals bij de Dutch International.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De avond voordat ik moest spelen zag ik dat mijn eerste tegenstander zich terug had getrokken. Gelukkig, want op een kwalificatiedag kan ik elk extra beetje energie goed gebruiken. In mijn tweede kwalificatieronde mocht ik tegen een Sloveense jongen. Volgens mij was hij iets jonger dan ik. Dat was ook goed te merken in zijn spel. Niet constant, heel voorspelbaar uit situaties waarin ik hem onder druk zette en vrij nerveus. Gemakkelijk won ik deze partij.

In mijn laatste ronde van de kwalificatie mocht ik tegen Hoelbling uit Kroatië spelen. Deze linkshandige kerel heeft al een aantal titels achter zijn naam staan, maar niet in de singel. In de dubbel is hij heel sterk, dus het was voor mij aftasten hoe hij het er vanaf zou brengen in het enkelspel. Dubbelaars spelen een ander type singel dan de 'echte' singelaars. Dubbelaars houden van vlak spelen, hard spelen, en heel veel cross. Een combinatie van dit type spel kan heel gevaarlijk zijn als je erin meegaat. Mijn tactiek was helder. Elke drukkende slag van hem afstoppen, het liefste van hem af. Initiatief houden aan het net, zodat ik niet hoef te liften. Mijn tactiek pakte goed uit. Hij moest zich vaak corrigeren op de baan waardoor zijn slagen van mindere kwaliteit werden. In twee sets won ik deze partij. Door het winnen van deze partij had ik mij gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi.

In het hoofdtoernooi moest ik tegen een Sloveense jongen, Roj. Ik had hem nooit zien spelen, dus het was voor mij duidelijk dat ik vanuit mezelf deze wedstrijd moest gaan benaderen. De eerste set verliep moeizaam. Lang ging het gelijk op tot het einde, waarin ik wat extra puntjes pakte. Echter hoe snel ik extra punten pakte, zo snel pakte hij ze weer terug. Op 20-19 voor Roj speelde wij een lange rally, waarbij de shuttle eindigde via de netrand. Vrij zuur om zo je set te verliezen. Afijn, de wedstrijd is nog niet afgelopen.

In de tweede set nam ik mij voor om meer initiatief te nemen aan het net, omdat ik te vaak moest liften. Tactisch was dit goed, alleen mijn uitvoering was minder. Ik raakte de controle kwijt over de shuttle en kon het niet meer recht trekken. In twee sets liep ik gefrustreerd de baan af. Binnenkort ga ik de wedstrijd terug kijken op video, zodat ik kan zien wat er goed en fout ging en dat mee kan nemen in mijn trainingen!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!