SportSport

Eerste week OroDenmark 2015

Eerste week OroDenmark 2015

De eerste week van de badmintonvakantie op Oro zit er alweer bijna op. Deze luxe trainingsstage is nooit een herhaling van het jaar ervoor. Het moet altijd beter en we zoeken onafgebroken naar vernieuwing.

Ken je BC Drachten al?

Het kamp is nu nog meer persoonlijk met kleine groepjes met veel aandacht voor details. Als gevolg daarvan hebben we besloten de zomerstage met een week te verlengen van 6 naar 7 weken en gaan we nu door tot 21-augustus, omdat er nog steeds aanmeldingen binnen komen (vooral uit Frankrijk en Duitsland).

Zo staan er drie shuttlerobots in de hal en verwachten we volgende week de vierde. We hebben een professionele bespanmachine waarop spelers hun rackets kunnen bespannen. Dat bespannen gaat niet alleen als de snaren zijn gesprongen, maar ook als de coaches het beter vinden als spelers technisch beter kunnen spelen met andere snaren op een bepaald aantal kilo's. Nu kunnen ze merken hoe groot het verschil is om met goed materiaal te trainen en spelen. Er kan gebruik worden gemaakt van de fitlight trainer en we geven een overzicht van de hal door het filmen met een drone. Dat is lang niet altijd even eenvoudig, want je moet boven de spelers en hun rackets vliegen maar onder de lampen. Dat betekent dat je maar een klein gebied heb om met je drone te vliegen.

Door dat de DGI de trainersopleiding voor buitenlandse trainers heeft erkend, zijn er de eerste week al vier Nederlandse trainers die het programma volgen. Daar wordt niet te licht over gedacht, want elke trainer is verrast over de hoeveelheid werk die daaraan verbonden is. Ook voor de trainersopleiding hebben we hetzelfde concept als voor de spelers: het is namelijk persoonlijke training. Je krijgt informatie op jou gericht en antwoord op al je vragen en behoeften die je hebt als trainer.

Deze week hebben we ook de eerste oud nationaal team en All England speler Peter Mork als trainer op bezoek gehad. Peter komt een aantal keer terug om speciale training te geven en om spelers te vertellen hoe het is om in de top van Denemarken mee te doen.

Het eten was op Oro altijd al op een zeer goed niveau, maar dit jaar hebben we voor het eerst de beschikking over restaurant keukenapparatuur dat geeft een extra hoge kwaliteit aan de twee warme maaltijden die er per dag op tafel worden gezet.

We zouden deze stage niet kunnen organiseren zonder de hulp van de zeer gedreven bedrijven die spullen en materiaal ter beschikking stellen om te kunnen gebruiken:

  • Wilson International
  • Luxilon
  • Li Ning
  • Carlton
  • Van Soerland Sport
  • DGI Denemarken

Of we als trainersstaf tevreden zijn weten we pas over zes weken, maar over de start zijn we voorzichtig positief. Volg ons op facebook voor dagelijkse info.

Coachingsstaf OroDenmark 2015

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat weten we natuurlijk allang. Twee jaar geleden zat ik hier met een perskaart op de…

20 oktober 2021

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Het nieuwe vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Debora Jille stijgt…

19 oktober 2021

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn we afgelopen zaterdag weer naar de Dutch Open gegaan in Almere. Prachtige wedstrijden…

19 oktober 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen…

19 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!