Enkelen en mixen tijdens het aangepast badminton toernooi in Delft

Enkelen en mixen tijdens het aangepast badminton toernooi in Delft

Afgelopen zaterdag 19 maart waren de aangepast badmintonners in Delft te vinden. Daar vond namelijk het toernooi van de Delftse vereniging Redeoss plaats.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deze wedstrijddag is een onderdeel van het aangepast badmintoncircuit. Het toernooi werd gespeeld in drie categorieën: de rollers, staanders en de kleine mensen.

Kleine mensen

Bij de kleine mensen speelden de heren en dames met elkaar in één poule het enkelspel. NL-selectielid Joey Lie ging er met de overwinning van door. Hij was met 21-12 en 21-9 te sterk voor de nummer twee, Tim Beumer. De beste dame in deze poule was Esther Meijer, zij had het zwaar tussen de heren, maar wist de andere dame, Elise van Schöll, wel achter zich te laten.

Rollers

Bij de rollers werd in vier onderdelen gestreden om de prijzen. Bij de vrouwen enkel ging de finale tussen Mylene Pijpers en de Belgische Man-Kei to. De dames gaven elkaar geen punten cadeau. In drie sets (22-24, 21-14, 21-7) ging het goud naar Mylene Pijpers. Bij de mannen enkel rol A ging de winst naar Jordy Brouwer. Hij versloeg Tim Quartel van thuisclub Redeoss in twee sets. Ook Hans MacDaniel speelde mee in deze poule. Hans is oud-lid van Redeoss en zat lang in de Nederlandse nationale selectie. Een aantal jaren geleden verhuisde hij naar Engeland, nu hij terug in Holland is, is hij weer in het circuit te vinden en wist hij het Tim en Jordy behoorlijk moeilijk te maken. Bij de mannen enkel rol B was Rob Smeets de grote winnaar. Hij had in de finale weinig moeite met de Duitse Marcel Hörenbaum. Marcel kwam in de finale na winst in een spannende partij tegen Hub Leerschen (21-19, 21-17). Na de enkelpartijen speelden de rollers onderling het gemengd dubbel. Net als bij de enkels ging het goud naar Jordy Brouwer en Mylene Pijpers van het Brabantse BC De Bever. Het zilver ging naar de buurprovincie Rob Smeets en Gerardine van Ende van het Limburgse MGS Maastricht.

Staanders

Ook bij de staanders werd in vier onderdelen om de overwinning gestreden. Bij de vrouwen enkel staand ging de overwinning naar de Belgische Alexandra Mondelaers. De nummer 2, Lais Bos van Redeoss, greep in de finale net naast het goud (21-17, 21-12). Bij de heren enkel A was er een verrassende uitslag. Bas den Turck won in de finale van Eddy Boerman (21-15, 21-13). De heren enkel B ging naar Thomas Binnendijk. De jeugdspeler van Redeoss speelde zijn eerste toernooi in het circuit mee en nam meteen het goud mee naar huis. De heren B speelden in één poule spannende en gelijk opgaande wedstrijden, daarom was het voor Thomas niet duidelijk dat hij eerste was geworden. Hij besloot voor de prijsuitreiking naar huis te gaan, maar kon gelukkig 's avonds thuis alsnog verrast worden met zijn prijs. Na de enkelspelen gingen ook bij de staanders de gemengd dubbels de baan op. Daar ging de overwinning naar Bas den Turck en Carmen van Kester. Zij wonnen in de finale van Anouk Meijs en Guus Maassen. In deze poule werd Ludovic Maanders samen met Alexandra Mondelaers vierde. Een knappe prestatie van het gelegenheidsduo, zeker als je bedenkt dat dit het eerste toernooi van Ludovic was.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!