SportSport

Hoofdtoernooi Dutch Open: Veel Nederlanders in actie!

Hoofdtoernooi Dutch Open: Veel Nederlanders in actie!

Op de eerste dag van het hoofdtoernooi van de 68ste editie van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere, zullen veel Nederlanders in actie komen.

Ken je BV Sinar '75 al?

Thoma Sibbald neemt het in de eerste ronde op tegen de Kroaat Zvonimir Durkinjak, Nederlands kampioen Erik Meijs begint met een Nederlands onderonsje tegen Sebastiaan Ming Kee Li en Nick Fransman start tegen Kai Schaefer (Duitsland). Mark Caljouw opent tegen de Belg Birger Abts, Leon Ham tegen Cao Cuong Pham uit Vietnam, Niels Veenstra tegen de als nummer 5 geplaatste Deen Anders Antonsen en Joran Kweekel tegen de Fransman Lucas Corvee. De tweevoudig winnaar (2014 en 2015) en favoriet voor de eindzege Ajay Jayaram (India, WRL 25) speelt de eerste ronde tegen Henri Aarnio uit Finland.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulettte komt als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi uit. Haar tegenstander in de eerste ronde is de als vijfde geplaatste Duitse Olga Konon (WRL 35) In het vrouwenenkel is Beiwen Zhang (USA, WRL 25), winnares in 2014, als eerste en Hsu Ya Ching uit Taiwan (WRL 30) als tweede geplaatst. Beide speelsters openen het toernooi tegen respectievelijke Yvonne Li (Duitsland) en Ayla Huser uit Zwitserland.

Vrouwendubbel

Na het terugtrekken van het koppel Muskens / Piek, blijven de volgende Nederlandse dubbels over. Het koppel Debora Jille / Imke van der Aar begint de eerste ronde tegen de Duitse vrouwen Linda Efler en Birgit Michels. Samantha Barning en Ilse Vaessen beginnen hun toernooi tegen Nadia Fankhauser / Sannatasah Saniru, Cheryl Seinen en Iris Tabeling starten tegen Emilie Lefel/Anne Tran (Frankrijk) en het koppel Marlies Baan / Alyssa Tirtosentono neemt het op tegen het Duitse duo Barbara Bellenberg / Franziska Volkmann.

Gemengddubbel

Selena Piek komt door haar blessure ook niet met Jacco Arends uit in het gemengddubbelspel. Robin Tabeling en Cheryl Seinen spelen wel en starten tegen het als nummer vijf geplaatste Deense koppel, Mathias Christiansen / Sara Thygesen. Ruben Jille en Iris Tabeling beginnen de Yonex Dutch Open tegen Elias Bracke en Lise Jaques uit Frankrijk, Jelle Maas met Imke van der Aar start tegen het Maleisische koppel M. Mohd Ridzuan Shah / Sannatasah Saniru en het koppel Ties van der Lecq / Alyssa Tirtosentono gaat de strijd aan met het als vierde geplaatste duo P Chopra / Sikki Reddy N.

Mannendubbel

In het mannendubbel nemen de als nummer één geplaatste Manu Attri en Reddy B. Sumeethe (India, WRL 21) het in de eerste ronde op tegen Jacco Arends en Ruben Jille. Het tweede Nederlandse koppel, Jelle Maas/Robin Tabeling speelt tegen het als nummer zes geplaatste duo uit India Pranaav Jerry Chopra / Akshay Dewalkar. Het koppel Ties van der Lecq / Sebastiaan Li heeft zich afgemeld voor hun eerste ronde partij.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonner Mark Caljouw door naar laatste 16 in mannenenkelspel

Topbadmintonner Mark Caljouw door naar laatste 16 in mannenenkelspel

In een fenomenale wedstrijd tegen Indiër Sai Praneeth (WR15) liet de Nederlands badmintonner Mark Caljouw (WR29) zien dat…

28 juli 2021

Loting kwartfinale vrouwendubbel bekend: halve finale binnen bereik van Seinen en Piek?

Loting kwartfinale vrouwendubbel bekend: halve finale binnen bereik van Seinen en Piek?

Cheryl Seinen en Selena Piek hebben voor hun kwartfinale op de Olympische Zomerspelen in Tokio geloot tegen So Hee Lee en Seung…

27 juli 2021

Al geplaatste Piek en Seinen lijden eerste nederlaag

Al geplaatste Piek en Seinen lijden eerste nederlaag

Badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen hebben op de Olympische Spelen hun laatste groepswedstrijd verloren. Het duo, dat na…

27 juli 2021

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt…

26 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!