Hoofdtoernooi Dutch Open: Veel Nederlanders in actie!

Hoofdtoernooi Dutch Open: Veel Nederlanders in actie!

Op de eerste dag van het hoofdtoernooi van de 68ste editie van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere, zullen veel Nederlanders in actie komen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Thoma Sibbald neemt het in de eerste ronde op tegen de Kroaat Zvonimir Durkinjak, Nederlands kampioen Erik Meijs begint met een Nederlands onderonsje tegen Sebastiaan Ming Kee Li en Nick Fransman start tegen Kai Schaefer (Duitsland). Mark Caljouw opent tegen de Belg Birger Abts, Leon Ham tegen Cao Cuong Pham uit Vietnam, Niels Veenstra tegen de als nummer 5 geplaatste Deen Anders Antonsen en Joran Kweekel tegen de Fransman Lucas Corvee. De tweevoudig winnaar (2014 en 2015) en favoriet voor de eindzege Ajay Jayaram (India, WRL 25) speelt de eerste ronde tegen Henri Aarnio uit Finland.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulettte komt als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi uit. Haar tegenstander in de eerste ronde is de als vijfde geplaatste Duitse Olga Konon (WRL 35) In het vrouwenenkel is Beiwen Zhang (USA, WRL 25), winnares in 2014, als eerste en Hsu Ya Ching uit Taiwan (WRL 30) als tweede geplaatst. Beide speelsters openen het toernooi tegen respectievelijke Yvonne Li (Duitsland) en Ayla Huser uit Zwitserland.

Vrouwendubbel

Na het terugtrekken van het koppel Muskens / Piek, blijven de volgende Nederlandse dubbels over. Het koppel Debora Jille / Imke van der Aar begint de eerste ronde tegen de Duitse vrouwen Linda Efler en Birgit Michels. Samantha Barning en Ilse Vaessen beginnen hun toernooi tegen Nadia Fankhauser / Sannatasah Saniru, Cheryl Seinen en Iris Tabeling starten tegen Emilie Lefel/Anne Tran (Frankrijk) en het koppel Marlies Baan / Alyssa Tirtosentono neemt het op tegen het Duitse duo Barbara Bellenberg / Franziska Volkmann.

Gemengddubbel

Selena Piek komt door haar blessure ook niet met Jacco Arends uit in het gemengddubbelspel. Robin Tabeling en Cheryl Seinen spelen wel en starten tegen het als nummer vijf geplaatste Deense koppel, Mathias Christiansen / Sara Thygesen. Ruben Jille en Iris Tabeling beginnen de Yonex Dutch Open tegen Elias Bracke en Lise Jaques uit Frankrijk, Jelle Maas met Imke van der Aar start tegen het Maleisische koppel M. Mohd Ridzuan Shah / Sannatasah Saniru en het koppel Ties van der Lecq / Alyssa Tirtosentono gaat de strijd aan met het als vierde geplaatste duo P Chopra / Sikki Reddy N.

Mannendubbel

In het mannendubbel nemen de als nummer één geplaatste Manu Attri en Reddy B. Sumeethe (India, WRL 21) het in de eerste ronde op tegen Jacco Arends en Ruben Jille. Het tweede Nederlandse koppel, Jelle Maas/Robin Tabeling speelt tegen het als nummer zes geplaatste duo uit India Pranaav Jerry Chopra / Akshay Dewalkar. Het koppel Ties van der Lecq / Sebastiaan Li heeft zich afgemeld voor hun eerste ronde partij.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!