Donderdag Dagverslag Denmark Open 2018: spelerscontracten Deense badmintonbond opgezegd

Donderdag Dagverslag Denmark Open 2018: spelerscontracten Deense badmintonbond opgezegd
StudentenlevenStudentenleven

Voor de Nederlanders was er maar een belangrijke partij vandaag, het damesdubbel van Selena en Cheryl. Na de wedstrijd van gisteren werden ze alle kanten geprezen voor hun prestatie.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Dat schept veel verwachtingen voor vandaag. Maar voordat het zo ver was hebben we nog een aantal andere partijen gezien die zeker de moeite waard waren.

Bijvoorbeeld een gemengddubbel van Japan tegen een gemengddubbel van Maleisië. Jacco en Selena waren uitgeschakeld door het laatst genoemde duo. De dame van Maleisië had dezelfde compressiekousen aan als in de vorige wedstrijd, zwart tot halverwege haar bovenbeen, dan een stukje daarboven haar rokje. Het lijkt allemaal wat sullig. Totdat ze gaat spelen, dan blijkt dat ze fantastisch kan badmintonnen.

De Japanse heer legde in een rally tot tweemaal toe de bal fantastisch op de netband. Je verwacht dat die bal niet meer terug komt, maar tot twee maal toe speelde de dame de bal terug, eenmaal zelfs met een duik naar de bal toe. Het gebeurde allemaal op de TV-baan, het is zeker terug te vinden en zeer de moeite waard om terug te kijken.

Een andere dame die indruk maakte in het gemengddubbel was Isabel Herttrich. Een van de laatste gemengd dubbels uit Europa die nog over waren. Ze speelde tegen Lilian Natsir en Tonta Ahmed, de absolute wereldtop uit Indonesië. Gesteund door een goede heer achter haar speelde Isabel een flink aantal goede ballen terug en stond vaak op de goede plaats. Techniek aanleren kan je iedereen tot op grote hoogte, maar het spel lezen is aan weinigen gegeven. En dat ging Isabel vrij goed af.

Een herendubbel die het spel van hun tegenstanders donderdag geweldig gelezen heeft, was Liao Min Chun / Su Ching Hung. Ze stonden bij ongelooflijk veel returns van Kim Astrup en Anders Skaarup op de goede plaats, wat de Denen ook probeerden ze kwamen niet voorbij de twee mannen uit Taiwan. Dat leverde geweldige rally's op met ongelofelijke punten. De mannen uit Taiwan zullen wel een aantal video's terug gekeken hebben van Kim en Anders en het spel van de Denen tot op het bot geanalyseerd hebben. De Denen gingen pas punten maken als ze de rally opbouwden zoals ze dat niet gewend waren. Dat leverde regelmatig misverstanden op in de eigen organisatie.

Als je partner niet doet wat je van hem gewend bent, dan sta je soms op de verkeerde plek. Zo was er een situatie in de tweede game waarin de Denen helemaal uitgespeeld werden en al duikend de boel probeerden te redden. Aan het einde van de rally lagen ze allebei verslagen op de grond. Kim bleef langer liggen dan Anders, hij leek helemaal verslagen en vermoedde dat aan deze wedstrijd geen eer meer te behalen was. Maar hij stond weer op en toonde veerkracht door in de volgende rally's weer maximaal te willen scoren. Samen met Anders heeft hij nog een aantal punten gescoord.

De Denen hadden onlangs nog de Chinese Open gewonnen en hadden ongetwijfeld meer verwacht van dit toernooi. Helaas voor hen eindigde dit toernooi al in de tweede ronde.

Voor Cheryl en Selena eindigde dit toernooi ook in de tweede ronde. We hadden grote verwachtingen na de wedstrijd van gisteren. In de eerste game kwamen ze heel snel flink achter, vooral omdat ze zelf veel fouten maakte en niet de indruk maakten voluit te willen spelen. Ook tijdens de coaching kreeg de bondscoach de spirit er niet in. De dames maakten zelfs de indruk oogcontact met hem te willen vermijden en hadden meer oog en steun aan elkaar.

Tijdens het coachen tussen eerste en tweede game was er wel oogcontact met de bondscoach maar dan meer om duidelijk te maken dat ze het met de gekozen tactiek niet eens waren. In de tweede game werd er duidelijk beter en met veel passie gespeeld. De tegenstanders kwamen nu wel onder druk en bij vlagen zagen we spel dat de dag ervoor tot de overwinning geleid moet hebben. De dames kwamen voor met 18-11 en de derde game lag voor het grijpen. Op die stand kwam er een discussie tussen Selena en de scheidsrechter. Die discussie ging verloren, zoals bijna alle discussies met een scheidsrechter verloren gaan. Daarna stortte het spel van de Nederlandse dames helemaal in en konden de dames uit Indonesië als nog als overwinnaars van het veld stappen.

De wedstrijd van de dag was het herenenkel tussen Viktor Axelsen en Anders Antonsen. Viktor is duidelijk de favoriet van het publiek en werd eigenlijk als enige aangemoedigd door het publiek. Anders leek zich daar goed voor te kunnen afsluiten. Anders gaf na afloop ook aan dat hij van tevoren een strijdplan bedacht had en dat heeft hij in de eerste game helemaal kunnen uitvoeren. Viktor heeft de hele game achter Anders aan gelopen en wekte de indruk daar niets aan te kunnen doen. In de tweede game waren de rollen omgedraaid, daar was Viktor de baas in de rally.

Maar er was ook iets dat deed denken aan een uitspraak van Johan Cruijff. "Je kan niet van ze winnen maar wel van ze verliezen." Het leek er niet op dat Viktor nu ineens heel veel beter ging spelen, maar dat Anders even niet wist wat hij nu moest doen. Er was dan ook een merkwaardige stilte in de zaal. In de derde game kregen we de wedstrijd waarop we zaten te wachten. Er was volop strijd van twee kanten, de wedstrijd ging gelijk op en er was spanning.

Jammer was wel dat de wedstrijd vaak onderbroken werd doordat de baan geveegd moest worden omdat er zweet op de baan lag. Nu moet steeds een lijnrechter opstaan en gaan vegen. Misschien een idee om, net als bij volleybal, iemand speciaal daarvoor neer te zetten. Iemand die snel de baan opkomt, veegt en dan snel weer weg is. Komt waarschijnlijk de snelheid van het spel ten goede. De wedstrijden gaan nu allemaal weer langer duren en de BWF zal dan binnenkort wel weer met een idee komen om de wedstrijden korter te maken. Het idee van een veger is minder ingrijpend dan opnieuw de puntentelling te veranderen.

Spelerscontracten Deense spelers opgezegd

Viktor heeft dit toernooi niet echt de indruk gemaakt dat hij het toernooi had kunnen winnen. Waarschijnlijk heeft hij te veel druk op dit moment, hij wil het toernooi heel erg graag winnen en er speelt op de achtergrond nog een veel grotere zaak. In de perskamer hangt een groot artikel met hem in een hele grote bijrol. De Deense badmintonbond heeft de contracten met de spelers opgezegd. Er is veel verwarring en onduidelijkheid over de huidige contracten.

Zoals bekend heeft dit soort perikelen ook gespeeld bij de Deense voetbalbond, zowel bij de heren als bij de dames. Dit leidde tot gebeurtenissen waar de voetbalbond zich nog lang over zal schamen. De dames hebben een wedstrijd niet gespeeld en de heren hebben een amateurelftal gestuurd naar een oefenwedstrijd. De badmintonbond wil dit voorkomen, heeft de huidige contracten opgezegd en is gesprek gegaan met de spelers. Van beide kanten is er de wil uit gesproken om er uit te komen, dat moet echter wel gebeuren voor 30 november. De belangrijkste speler in dit geheel is Viktor Axelsen. Het merk Viktor Axelsen is momenteel zo sterk dat het eigenlijk zonder de bond kan bestaan, maar kan de speler Viktor Axelsen zonder de faciliteiten en sparringpartners van de bond, kan de bond zonder Viktor Axelsen en hoe goed is het team van de selectie zonder Viktor Axelsen?

Viktor onderhandelt niet zelf met de bond, voor de spelers doet Hans-Kristian Vittinghus dit. Ik kan mij echter niet voorstellen dat Viktor er niets van mee krijgt, van deze spannende tijden voor bond en spelers. Niet alleen voor Viktor, ook voor de andere spelers van de selectie en misschien wel voor de rest van badmintonnend Denemarken.

Wij als Nederlands publiek maken zich daar momenteel niet zo druk over en gaan ons voorbereiden op een nieuwe toernooidag. Houd deze website in de gaten en lees hoe het ons vergaan is op de wedstrijddag van vrijdag.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck boekt grote zege tegen Hoornse

Duinwijck boekt grote zege tegen Hoornse

Zaterdagavond 25 januari kwam het eerste team van Hoornse naar Haarlem om het op te nemen tegen Duinwijck. Deze laatste wedstrijd…

27 januari 2020

VELO: Teleurstellend slot van een teleurstellend seizoen

VELO: Teleurstellend slot van een teleurstellend seizoen

Gisterenavond was VELO in de wedstrijd tegen Amersfoort niet bij machte om in de slotwedstrijd nog een laatste positieve draai te…

26 januari 2020

Tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie eindigt voor Almere met ongeslagen status

Tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie eindigt voor Almere met ongeslagen status

Ook de laatste wedstrijd leverde winst op voor Almere. In Sporthal Raggers werd Drop Shot met 6-2 verslagen. Een unieke prestatie…

26 januari 2020

Loting NK Badminton 2020 bekend: Mark Caljouw en badmintonexpat De Visch Eijbergen topfavoriet

Loting NK Badminton 2020 bekend: Mark Caljouw en badmintonexpat De Visch Eijbergen topfavoriet

Van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari vinden de FZ FORZA Nederlandse Kampioenschappen 2020 plaats in…

24 januari 2020

Nederlanders snel klaar bij Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020

Nederlanders snel klaar bij Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020

Bij de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 in Bangkok zijn alle Nederlandse koppels al in de eerste ronde uitgeschakeld.

22 januari 2020

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Na het vrijwillige Zwitserland-vertrek van Soraya de Visch Eijbergen heeft ook haar eeuwige rivale Gayle Mahulette de conclusie…

21 januari 2020

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

De badmintonwereldbond heeft bekend gemaakt dat ze het gebruik van synthetische veren shuttles tijdens internationale…

20 januari 2020

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 januari vindt in Bangkok (Thailand) de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 plaats,…

20 januari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!