clubzoeker

Geen Olympische Spelen voor Limburgs topbadmintonner Cheryl Seinen?

Geen Olympische Spelen voor Limburgs topbadmintonner Cheryl Seinen?

De SaarLorLux Open 2020 gaat op dinsdag 27 oktober van start en 14 Nederlanders hebben zich ingeschreven voor het BWF Tour Super 100 toernooi in Saarbrücken. Opvallend: Selena Piek dubbelt niet met Cheryl Seinen (world ranking 24), maar mixt wel met Robin Tabeling (world ranking 16).

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Denemarken wordt op dit moment de Denmark Open gespeeld en daar heeft Olympiër Selena Piek zich wel ingeschreven, maar komt ze niet in actie met dubbelpartners Seinen en Tabeling. Waarom ze ook in Duitsland niet dubbelt, is op het eerste gezicht niet meteen duidelijk.

Met vijf Japanse, vier Chinese en vier Koreaanse hoger gerankte koppels kan het 'geschoonde ranglijst'-sommetje zomaar al gemaakt zijn: Selena Piek en Cheryl Seinen staan er goed voor in de jacht op een Olympisch ticket. Ron Daniëls noemde de Olympische Spelen om deze reden jaren terug niet voor niets al de Sociale Spelen: niet de beste spelers mogen gaan, maar een soort genivelleerde benadering daarvan.

Het zou dus ook de verklaring kunnen zijn voor waarom Cheryl Seinen in Duitsland met Debora Jille gaat dubbelen en niet voor Olympische kwalificatiepunten. Gelukkig dus geen streep door de Olympische Spelen in Tokio voor Cheryl Seinen, maar eventjes wat vlieguren draaien.

Mark Caljouw derde geplaatst

DKC-speler Mark Caljouw heeft in de eerste ronde een bye en treft daarna de winnaar van de partij tussen Ajay Jayaram (WR 61, India) en Maxime Moreels (WR97, België). Jayaram won in 2015 nog de Dutch Open en de laatste keer dat Mark tegen hem speelde was tijdens de US Open 2018: 13-21 en 21-23 winst voor de Nederlander.

De lange Joran Kweekel (WR129) gaat zijn handen vol hebben aan het Franse talent Toma Junior Popov (WR62). Moest de Drop Shot-speler toch winnen, dan staat hem Hans-Kristian Vittinghus te wachten.

Soraya de Visch Eijbergen opent tegen Angstgegner

De openingsronde in Saarbrücken speelt Soraya de Visch Eijbergen (WR66) tegen de als zesde geplaatste Yvonne Li (WR44, Duitsland). De Duitse heeft in Odense in het Super 750 toernooi vandaag haar eerst partij gewonnen. Voor De Visch Eijbergen is de loting ongunstig: de head-to-head laat met elk treffen een ruimer winnende Yvonne Li zien. Het gaat op de baan blijken hoezeer de honderden Zwitserse trainingsuren op hoogte een reflectie zijn van de wereldranglijstpositie.

De in Denemarken woonachtige Gayle Mahulette (WR113) speelt tegen Badminton Europe Centre of Excellence maatje Martina Repiska (WR88, Slowakije). Hoewel Gayle dat tijdens de trainingen al talloze keren gedaan zal hebben, speelden de twee niet eerder tijdens een toernooi tegen elkaar. Misschien kan Mahulette zich laten inspireren door De Visch Eijbergen, zij won alle vier de keren dat ze tegen Repiska speelde en telkens in twee games.

Interessante dubbels

Nederlands Kampioenen mannendubbel Ties van der Lecq en Ruben Jille (WR82) heffen het racket in de eerste ronden tegen Mark Lamsfuss en Marvin Seidel (WR23, Duitsland). Rankinggewijs hebben we hier te maken met een potentiële slachtpartij, echter hebben Ties en Ruben al eerder laten zien het 'establishment' te kunnen verrassen. Hopelijk doen ze dat ook hier.

Elders in de planning spelen Selena Piek en Robin Tabeling (WR16) als tweede geplaatst koppel in het gemengddubel tegen Magdalena Swierczynska en Pawel Smilowski (WR68, Polen). Tijdens de Europese Spelen van 2019 moesten Piek en Tabeling heel diep gaan om deze Oost-Europese badmintonliefhebbers te passeren: 12-21, 21-14, 20-22. We zijn ruim een jaar verder, dus het is interessant om te zien hoe de kaarten geschud zijn.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!