SportSport

Zaterdag bij de Denmark Open 2021: winnen met de rem erop

Zaterdag bij de Denmark Open 2021: winnen met de rem erop

Vandaag weer een droge dag. De zon schijnt zelfs. Ik had nog niets gezien van de stad Odense zelf. Alleen de rit naar de hal en terug. Dus het werd tijd voor een bezoek aan de binnenstad van Odense.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de herfstvakantie worden in Odense de Magische Dagen georganiseerd. Vroeger heette het het Harry Potter Festival. Maar de (merk)naam Harry Potter is beschermd en mag niet gebruikt worden. Vandaar de naamsverandering. In de praktijk maakt het niet zoveel verschil.

Het merendeel van de kinderen die er rond lopen zijn allemaal in de Harry Potter stijl. Je ziet heel veel kinderen met zwarte capes en toverstokjes. Het verbaast me toch een beetje dat een boekenreeks van meer dan 20 jaar oud nog steeds zoveel kinderen kan inspireren. Ook het aantal kinderen en de leeftijd van sommige oudere kinderen doen me een beetje verbazen. Maar dat is natuurlijk het doel van Magische Dagen, zorgen dat je je verbaast en verwondert.

Eenmaal in de hal was er ook enige verwondering. Ik had bewust de eerste partijen van de dag overgeslagen. Bij binnenkomst was het programma minder ver dan ik gedacht had. Ik kwam binnen in de partij van Kirsty Gilmour tegen An Se Young. Aan het begin van de tweede game. Het rechterbovenbeen van An Se Young was stevig ingepakt. In de tweede game leek het alsof de rem en de handrem er bij An Se Young op zaten. De wedstrijd ging traag, ze maakte meer fouten dan gebruikelijk. Hoe had ze dan de eerste game gewonnen?

Ze verloor de tweede game, tussen de tweede en derde game werd het rechterbovenbeen bevrijd van de tape en ging de handrem er vanaf. Zelfs met de rem erop won An Seyoung de derde game heel makkelijk. Maar als ze geblesseerd is, wat moet de finale tegen Akane Yamaguchi dan worden? Dan zal er voluit gespeeld moeten worden.

In de volgende partij was er geen sprake van handremmen of remmen. Daar ging het voluit in de herendubbel. In het verleden werd Carolina Marin vaak aangesproken op haar geschreeuw. Maar in de herendubbel mag dat blijkbaar allemaal wel. Er werd wat afgeschreeuwd door de Japanse mannen. Niet alleen na een behaald punt, maar vaak ook voordat er geserveerd gaat worden. Er wat is daar een reden voor: is het allemaal adrenaline die een uitweg zoekt, is het psychologische oorlogsvoering of is het allemaal flauwekul en kunnen we dit ook verbieden?

Net als op de vrijdag was het publiek vooral voor twee partijen gekomen. De herendubbel van Kim Astrup en Anders Skaarup en de herenenkel van Viktor Axelsen.

Tussen deze twee partijen zal een damesdubbel van twee Koreaanse paren. Ik had er op gegokt dat de damesdubbel een uur zou duren. Dan kon ik snel even de hal uit en mezelf trakteren op een stevige burger en weer op tijd terug in de hal. In het restaurant op 10 minuten lopen van de hal. Daar duurde de bestelling langer dan gedacht en gehoopt. Precies een uur later terug in de hal, daar waren de dames net aan de derde game begonnen. Een game van een fantastisch niveau. Volop smashes, verdediging die blijkbaar moeiteloos cross hoog uitverdedigd werd, goed positiespel en heel veel snelheid in de wedstrijd. Snelheid in de wedstrijd die in de wedstrijd daarvoor er steeds uitgehaald werd.

De wedstrijd van Kim Astrup en Anders Skaarup tegen twee heren uit Malesië. Veel challenges, discussie met de scheidsrechter, veel tijd nemen om de shuttle te wisselen, veel tijd nemen voordat er geserveerd wordt en veel en vaak een pauze om het zweet van het hoofd te halen en wat te drinken. Uiteindelijk wonnen Kim Astrup en Anders Skaarup, volgens mij op ervaring en rust. Het publiek voor de eerste keer op de banken.

De wedstrijd van de dag moest de single van Viktor Axelsen worden. Weer kreeg hij een staande ovatie bij binnenkomst. Het werd niet de wedstrijd van de dag. Gisteren was Viktor volgens mij niet helemaal tevreden over de snelheid van de shuttle. Nu werden voor aanvang van de wedstrijd beide shuttledispensers vervangen. Normaal worden ze alleen aangevuld, maar nu werden ze helemaal vervangen. Dat doet vermoeden dat er een andere snelheid shuttle gebruikt werd. Je ziet nu niemand meer de snelheid van de shuttle testen voor aanvang van de wedstrijd. Gisteren deed Viktor dat wel en nu deed hij dat ook weer. Ook aan het begin van de tweede game testte hij nog een keer de snelheid van de shuttle.

Het was een heel andere wedstrijd dan gisteren. Gisteren vond ik hem heel nerveus. Vandaag leek hij al rustiger de baan op te komen, zekerder van zijn zaak. Dat zal niet alleen met de shuttles te maken gehad hebben. Ze kennen natuurlijk allemaal de tegenstander. Misschien was hij ook overtuigd dat het speltype van deze tegenstander hem beter ligt. En hij wist natuurlijk ook dat zijn tegenstander in de tweede ronde een partij van een uur had en de dag ervoor in de kwartfinale tegen Chou Tien Chen heel diep heeft moeten gaan. De kwart finale tegen Chou Tien Chen duurde 1 uur en 18 minuten. Aan het einde van de wedstrijd was toen te zien dat beide spelers aan het einde van hun krachten waren.

Ook de tactiek van Viktor was nu anders. Gisteren werd heel veel het net opgezocht, door beide spelers. Nu werd het achterveld veel meer gebruikt. Heel veel tegenstand heeft Viktor niet gehad in deze wedstrijd. De overwinning was vrij snel en makkelijk binnen. Maar dat interesseerde het publiek niet. Het ging weer op de banken en onder een staande ovatie van het publiek dat zijn naam scandeerde ging Viktor de baan af.

De twee kortste partijen zaten aan het einde van de dag. In de laatste partij van de dag zat ook niet veel spanning meer. Kento Momota versloeg Tommy Sugiarto vrij gemakkelijk.

Zondag de finale. Waarschijnlijk zit de spanning dat wel aan het einde van de dag. Dan speelt Viktor tegen Kento. Of dat zo geweest is leest u mogelijk hier.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!