Drie finaleplaatsen bij 6-Nations toernooi in Duitsland

Drie finaleplaatsen bij 6-Nations toernooi in Duitsland

Vandaag werden de singels en dubbels gespeeld op het 6 Nations toernooi in Duitsland. De mannen singles hadden het lastig.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alleen Mark Caljouw boekte een mooie zege in de eerste ronde door te winnen van de Europese U17 kampioen Alex Lane. Vincent en Justin verloren in de eerste ronde en Mark vervolgens in de 2e ronde.

Bij de vrouwen singles deden we mee voor de finale plaatsen. Nadat eerder Manon Sibbald in de eerste ronde en Linda Chen in de tweede ronde verloren, bereikte zowel Gayle Mahulette als Soraya de Visch Eijbergen gemakkelijk de kwartfinales. Gayle strandde helaas tegen de 1e geplaatste Deense Anna Thea Madsen met 11-21, 17-21. Soraya speelde tegen de Duitse Louise Heim die geen schijn van kans had. De winst werd eenvoudig behaald met 21-10, 21-12, wat Soraya een halve finale plaats opleverde. Die speelde ze tegen de Franse Delphine Lansac. Soraya was haar in het landentoernooi ook al tegengekomen en won toen met 21-13 en 21-16. Deze halve finale liet hetzelfde beeld zien. Soraya was te sterk voor de Franse dame en ze won met 21-7, 21-8. Soraya heeft twee finales!

De vrouwendubbels bereikten beiden de kwartfinales. Linda Chen en Mannon Sibbald wonnen verrassend van de 4e geplaatste Fransen, maar verloren in de strijd om de halve finale van het Deense koppel Juel/van Zaane. Myke Halkema en Gayle Mahulette zijn 2e geplaatst en maakten dat ook waar. Ze wonnen achtereenvolgens van een Zweeds koppel en daarna in de strijd om een plek in de halve finale van een Deens koppel. In de halve finale kwamen Myke en Gayle uit tegen de Duitsers Dorr en Volkmann en wonnen gemakkelijk de eerste game met 21-13. Onze dames gingen goed door en wonnen heel erg gemakkelijk met 21-12. Gayle heeft ook twee finales!

Van de mannendubbels (3) bereikten er twee de kwartfinales. Mark Caljouw en Justin Teeuwen verloren in de eerste ronde. Jim Middelburg en Vincent de Vries wonnen van een Frans koppel en Robin Tabeling en Russell Muns wonnen van Duitsers. Voor een plek in de halve finale moesten beide koppels tegen Denen. Beide koppels zijn geen onbekenden voor onze jongens. Ze zijn zeer aan elkaar gewaagd en de vorm van de dag geeft meestal een winnaar aan. Beide Deense koppels waren vandaag te sterk. Jim en Vincent pakten nog wel knap een derde game.

Morgenochtend om 10.00 uur worden de finales gespeeld. Ze beginnen met de damesdubbel en dames singel (op 2 banen), gevolgd door de mix en mannensingel en als laatste de mannendubbel.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!