Succesvolle tweede dag op Swedish International

Succesvolle tweede dag op Swedish International

Nederland beleefde een succesvolle tweede dag op de Swedish International.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er werden veel kwartfinale plekken gehaald en in alle onderdelen strijden de Nederlanders nog mee om de prijzen.

Jelle Maas en Iris Tabeling zorgden voor de eerste Nederlandse zege van de dag door het Russische koppel Parokhodin/Chervaykova met 21-12 en 21-9 te verslaan. Later op de dag waren ze ook een Finse koppel de baas en mogen naar de kwartfinale. Dave Khodabux en Selena Piek (1) bereikten ook de kwartfinale door Hannes Kaesbauer en Kira Kattenbeck uit Duitsland met 21-12 en 21-9 te verslaan.

Jacco Arends en Ilse Vaessen verloren in het gemengddubbel in de eerste ronde van het Duitse duo Max Schwenger en Carla Nelte. In Stockholm werd het 21-13, 12-21 en 21-17 voor de Duitsers.

Eric Pang won vrijdag eerst met 21-18, 13-21 en 21-15 van de Deen Mikkel Mikkelsen. Daarna trof de als derde geplaatste Nederlander Rasmus Messerschmidt uit Denemarken. Na een 21-12 verlies in de openingsgame herpakte Pang zich en trok de partij met 21-13 en 21-17 naar zich toe.

Jordy Hilbink stond tegenover Emil Holst uit Denemarken. Holst haalde vorig jaar nog de halve finale op de Yonex Dutch Open. Hilbink speelde goed, was dichtbij een derde game, maar verloor met 21-13 en 28-26. Erik Meijs nam het in de openingsronde op tegen Rasmus Fladberg uit Denemarken. Na 51 minuten moest Meijs zich met 19-21, 21-12 en 19-21 gewonnen geven tegen de sterke Scandinaviër.

Soraya de Visch Eijbergen speelde tegen Sashina Vignes Waran een goede partij, wist zelfs een game af te snoepen van de Franse speelster, maar verloor in drie games. Patty Stolzenbach rekende in haar eerste duel met 21-14 en 21-16 af met Anika Dörr uit Duitsland. Vervolgers speelde Stolzenbach tegen Vignes Waran. En dat deed ze met verve. Met 21-11 en 21-9 was ze de Francaise de baas.

Eefje Muskens en Samantha Barning waren in het vrouwendubbel achtereenvolgens te sterk voor de koppels Christiansen/Hansen (Denemarken) en Lee/Saiche (Spanje/Frankrijk). Ook de als derde geplaatsten Piek en Tabeling zien we morgen terug op de Swedish International. Met 21-11 en 21-17 werd het Deense duo Lentfer/Seiersen verslagen.

Ten slotte in het mannendubbel behaalden Ruud Bosch/Koen Ridder (3) en Arends/Maas (4) zonder veel problemen de kwartfinale. Bosch en Ridder versloegen Nohr en Pedersen uit Denemarken met twee keer 21-17, terwijl Arends en Maas de Zweden Sahlberg en Wigardt klop gaven (21-14, 21-7).

Klik hier voor alle wedstrijden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!