Vlekkeloos verlopen Master toernooi in Veendam

Vlekkeloos verlopen Master toernooi in Veendam

Na 639 wedstrijden werden mooi volgens het geplande tijdschema de laatste punten van het 45ste SV Meteoor RacketsportCentraal Master toernooi gescoord.

SportSport

Maak kennis met Jordy Haase!

Twee spannende mannendubbels vormden het sluitstuk van dit zo goed als vlekkeloos verlopen badmintontoernooi in Veendam – één van de weinige mogelijkheden om badminton van nederlands topniveau in het noorden van het land te zien.

De eerste dag waren er opvallend weinig uitvallers en/of wijzigingen. Toernooileider Mike Pruis is normaal gesproken vooral de zaterdagochtend erg druk bezig om (nav uitvallers) last-minute wijzigingen door te voeren in de wedstrijdschema’s. Dit jaar echter hoefden er echter geen enkele wijzigingen meer doorgevoerd te worden. Slechts 29 partijen vielen uit (~ 4,5%) terwijl zo’n 6 a 7% redelijk gebruikelijk is voor een evenement van deze omvang.

Gedurende de zaterdagochtend ontstond ongeveer 30 tot op een bepaald moment 45 minuten achterstand op het tijdschema. Deze werd echter ’s middags weer goed ingelopen en uiteindelijk ging rond 21:20 uur slechts zo’n 15 minuten later dan gepland de laatste partij van de zaterdag de baan op. De duitse Benjamin Biering die op dat moment nog kanshebber was in 3 onderdelen maakte echter ook van deze dubbel (net zoals zijn single en gemengddubbel daarvoor) een spannende partij in drie lange games waarmee hij het einde van de dag toch nog wist te rekken tot 22:30 uur.

Op de finaledag was er veel leuk badminton te zien. In de Master finales waren er eigenlijk geen verassingen maar een aantal finales in de categorieën 6 en 4 verliepen wel enorm spannend.

In de vrouwenenkel Master finale won Gayle Mahulette (BC Amersfoort) relatief eenvoudig met 21-6 en 21-11 van Mireille van Daal (BC Victoria). De beide halve finales waren eigenlijk veel spannender maar in de finale bleek de als 2e geplaatste Mahulette toch een flinke maat te groot voor van Daal. De als eerste geplaatste Lisa Malaihollo was helaas voor aanvang van het toernooi al uitgevallen. De mannenenkelfinale ging tussen Nick Fransman van BC Amersfoort en Justin Teeuwen van BV Zijderveld. Fransman controleerde de wedstrijd van begin tot eind (21-15 en 21-11). Er zaten genoeg mooie rallies in, er was spectaculair badminton te zien maar geen enkele keer bracht Teeuwen Fransman echt in de problemen.

Ook in de dubbel finales eigenlijk geen verrassingen. Kirsten van der Valk en Maartje Verheul (BC Amersfoort) versloegen in een leuke partij met 21-18 en 21-17 Rachelle Haan (BC Trilan) en Linda Hoedemakers (Roosterse BC). In het mannendubbel gaven Justin Teeuwen en Ralph Starren (BV Slotermeer) goed tegenstand tegen alweer Nick Fransman en Robin Tabeling (BC Amersfoort) maar dat bleek niet genoeg – Fransman en Tabeling pakten de winst met 21-19 en 21-19. Dezelfde Tabeling versloeg samen met Mahulette in de gemengddubbel het koppel Jim Middelburg (Van Zundert/VELO) en Yvonne Sie (BV Almere) met 21-15 en 21-18.

De Most Valuable Player prijs (beschikbaar gesteld door sponsor Victor) werd uitgereikt aan Stefanie Pilz van BC Hohenlimburg. Zij presteerde het om maar liefst 3 finales te winnen in de cat 4. In het enkelspel ging dit ten koste van de bij de Groningse club AMOR spelende Nisa Broekema, bij de dubbels versloeg ze samen met haar partner Carina Buchelt het koppel Ragna Dik (BC Go!) en Sanne Schra (BC Amersfoort) en in het gemengddubbel was ze samen met Fabijan Disic te sterk voor Elano Nijkamp (BC Amersfoort) en Laura Burgess (BC Flevoland).

Al met al een uiterst succesvol verlopen toernooi voor de Veendammer badmintonclub. Er vielen ook een paar successen te melden voor de organiserende vereniging. Manon Dijkstra won de eerste prijs in het vrouwenenkel cat 8. Ook in het vrouwenenkel, maar dan in categorie 6 pakte Rebecca van den Berg de tweede prijs. Edwin Bos en Edwin Kremer werden 2e in het mannendubbel in de 8.

De wisselbeker voor de meest succesvolle vereniging op het toernooi werd dit keer uitgereikt aan AMOR met een nipte voorsprong op de 1e Frankfurter BC die de beker vorig jaar wonnen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!