De OroDenmark-gekte gaat over zes dagen van start

De OroDenmark-gekte gaat over zes dagen van start

Het is dit jaar gelukt een spreiding van de spelers te krijgen. Nadat we de afgelopen twee jaar alles in twee weken moesten doen hebben we nu vier weken.

SportSport

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Badminton in detail, detail en nog eens detail. In een club krijg je dat nooit en als je te veel spelers heb op een kamp krijg je het ook niet. Het is heel verleidelijk om meer spelers te laten komen want het geeft wat andere mogelijkheden en het wordt vooral makelijker in alle opzichten. Maar ik wil het helemaal niet makkelijk hebben. Ik wil maar een ding en dat is het beste en als het niet gaat zo als het mij voor ogen stond dan ben ik niet tevreden en ook niet om te genieten om mee samen te zijn.

Het Oro-concept is kanongoed. Dat zie je ook aan de spelers die komen, want we hebben heel veel draaideurdeelnemers. Ze komen en gaan en komen weer terug, blijven langer, gaan weer weg en komen weer terug... willen meer en gaan weer weg. Erg vaak denk ik terug aan de allereerste Oro-week. Een hele kleine groep, Nick, Ruud, Jerry, Bart, Mike, Christina, Nathalie (twee Duitse meisjes) en Huyhn. Ik deed daar alles. Eten klaar maken, gesprekken leiden, training geven en vooral heel veel gezelligheid waarin we tot iets extreem goed konden komen. Later had ik daar geen tijd meer voor en ook dat was leuk maar niet wat ik wil. Ik wil bij de spelers zijn.

Dat ga ik dit jaar weer doen. Ik begin net als vier jaar terug weer met zes spelers waar ik alles doe en er geen andere bij zijn. Het is maar een paar dagen want daarna komen de volgende acht spelers en drie coaches maar toch het blijft klein. De spelers moeten kunnen voelen dat het enkel en alleen om hen gaat, ze moeten elke dag kunnen vertellen wat ze hebben geleerd en hoe dat hun spel gaat veranderen.

De week met de meeste spelers is een week met 16 deelnemers. Alleen daarvan geniet ik al. 16 spelers en vijf coaches dat kan niet beter. Ook de opzet wordt iets anders, elke dag kom je met elke trainer te werken voor een vaste les. Elke dag waar je op verschillende onderdelen terugkomt. Ik doe bijvoorbeeld elke dag techniek met een speler van 9.00 tot 10.30 dan komt de volgende trainer die de spelers overneemt en voetenwerk gaat doen van 11.00 tot 12.30 uur. De volgende les gaat over tactiek met weer een nieuwe trainer. Deze horizontale trainingsprogrammering komt elke dag weer terug zodat spelers constant verder werken op een bepaald onderdeel.

Elke trainer moet keigoed zijn in zijn onderdeel want er is geen uitwijken. Het is werkelijk maar &ecute;&ecute;n ding dat tot in detail en perfectie moet worden behandeld. Dat is een uitdaging voor speler en trainer. Omdat we veel tijd in de hal hebben gaat ook het huishoudelijke gedeelte van het kamp meer meetellen. In de afgelopen twee deed ik niets anders dan eten klaarmaken. Ik ben nog steeds chef kok maar iedereen gaat mee helpen aan deze taken zodat we ALLEMAAL veel meer in de hal kunnen zijn... ook ik.

Iedereen die er dit jaar niet bij is loopt echt iets mis, want een kamp als dit is er maar een keer voor geweest en dat kunnen Nick, Ruud, Jerry, Mike en Bart bevestigen. Ik heb geen tijd om technische stukken te schrijven de komende tijd. Maar af en toe een update over hoe het op Oro gaat zal er zeker komen op deze site. De ontwikkeling van onze sport komt niet uit Nieuwegein maar meer uit wat ze daar wel beweren. Namelijk uit een Oudegrap. Neem deze oude grap maar serieus, want de spelers doen dat ook.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!