Vier plekken in achtste finale voor Oranje in Schotland

Vier plekken in achtste finale voor Oranje in Schotland

De koppels Jacco Arends/Selena Piek, Jelle Maas/Jacco Arends, Eefje Muskens/Selena Piek en singlelaar Vincent de Vries hebben de achtste finales gehaald op de Scottish Open.

Ken je BC Schollevaar al?

In het gemengddubbel wonnen Jacco Arends/Selena Piek overtuigend van het Zweedse duo Filip Myhren/Amanda Wallin met 21-6 en 21-7 om zich zo te plaatsen voor de achtste finale. Jelle Maas/Iris Tabeling verloren helaas in de eerste ronde van Christopher Coles/Alyssa Lim (Engeland) met 21-14, 18-21 en 17-21.

Vincent de Vries bereikte knap de laatste zestien in het mannenenkel door de partij tegen Jonathan Dolan (Ierland) met 21-14 en 21-17 te winnen. Erik Meijs verloor in de tweede ronde tegen de als eerste geplaatste Ville Lang (Finland) met 19-21 en 16-21.

Soraya de Visch Eijbergen speelde in het vrouwenenkel een goede partij tegen Kristina Gavnholt (Tsjechië), maar de Nederlandse verloor helaas met 16-21, 21-15, 16-21 van de als vijfde geplaatste Tsjechische.

In het mannendubbel wisten Maas/Arends de wedstrijd tegen Mattijs Dierickx/Freek Golinski (België) met tweemaal 21-17 in hun voordeel te beslissen.

Selena Piek/Eefje Muskens, onlangs de winnaressen op de Bitburger Open, boekte een eenvoudige zege op Ira Banerjee/Jessica Pugh (Engeland). In Glasgow werd het 21-12 en 21-9 voor de Oranje-vrouwen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!