clubzoeker

Vier plekken in achtste finale voor Oranje in Schotland

Vier plekken in achtste finale voor Oranje in Schotland

De koppels Jacco Arends/Selena Piek, Jelle Maas/Jacco Arends, Eefje Muskens/Selena Piek en singlelaar Vincent de Vries hebben de achtste finales gehaald op de Scottish Open.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het gemengddubbel wonnen Jacco Arends/Selena Piek overtuigend van het Zweedse duo Filip Myhren/Amanda Wallin met 21-6 en 21-7 om zich zo te plaatsen voor de achtste finale. Jelle Maas/Iris Tabeling verloren helaas in de eerste ronde van Christopher Coles/Alyssa Lim (Engeland) met 21-14, 18-21 en 17-21.

Vincent de Vries bereikte knap de laatste zestien in het mannenenkel door de partij tegen Jonathan Dolan (Ierland) met 21-14 en 21-17 te winnen. Erik Meijs verloor in de tweede ronde tegen de als eerste geplaatste Ville Lang (Finland) met 19-21 en 16-21.

Soraya de Visch Eijbergen speelde in het vrouwenenkel een goede partij tegen Kristina Gavnholt (Tsjechië), maar de Nederlandse verloor helaas met 16-21, 21-15, 16-21 van de als vijfde geplaatste Tsjechische.

In het mannendubbel wisten Maas/Arends de wedstrijd tegen Mattijs Dierickx/Freek Golinski (België) met tweemaal 21-17 in hun voordeel te beslissen.

Selena Piek/Eefje Muskens, onlangs de winnaressen op de Bitburger Open, boekte een eenvoudige zege op Ira Banerjee/Jessica Pugh (Engeland). In Glasgow werd het 21-12 en 21-9 voor de Oranje-vrouwen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!