SportSport

Verslag eerste dag Indonesian Open

Verslag eerste dag Indonesian Open

Vandaag de eerste wedstrijddag op de BCA Indonesia Open. Dit toernooi is een Premier Superserie en valt in de hoogste en sterkste categorie.

Ken je BV Steenbergen al?

Jacco Arends en Jelle Maas speelden tegen een Indonesisch koppel en kwamen net tekort. Met 21-19 en 21-18 ging de wedstrijd naar Rendra / Sukmawan.

Koen Ridder en Ruud Bosch wonnen hun eerste wedstrijd eenvoudig van het Amerikaanse koppel Chew / Pongnairat met 21-13 en 21-15. Hun tweede wedstrijd ging om een plek in het hoofdtoernooi. Hierin verloren ze helaas in drie games van de Japans - Indonesische combinatie Ikeda / Alvent met 21-16, 17-21 en 21-13.

Verrassing van de dag was de winst in het gemengd dubbel van Selena Piek en Jacco Arends tegen het als zevende geplaatste Thaise koppel Prapakamol / Thoungthongkam. Selena en Jacco hebben de laatste tijd hele sterke wedstrijden gespeeld tegen Aziatische top tien koppels. Matchpoints tegen de Indonesische Kido / Bernadeth (9e op de huidige wereldranglijst) tijdens de Swiss open en zeer recentelijk ook een matchpoint op de Japan Open tegen Lee / Chau uit Hong Kong (8e op de huidige wereldranglijst). Toen viel het kwartje helaas niet de juiste kant op. Vandaag gelukkig wel en dus een prima winst op de huidige nummer 6 op de wereldranglijst en winnaars van de Indonesia Open twee jaar geleden.

Selena en Jacco moeten het nu opnemen tegen het Engelse koppel Olver / Langridge en hebben een goede kans om een kwartfinale te halen op een Premier Superserie. Deze wedstrijd wordt pas donderdag gespeeld.

De enige Nederlandse inbreng morgen komt van Eefje Muskens en Selena. Zij spelen om 14.30 (vijf uur tijdverschil met Nederland) hun eerste ronde in het hoofdtoernooi tegen de sterke Chinezen Ma / Tang.

Rune Massing

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Belang en inzet van digitale marketing voor Badminton Nederland

Belang en inzet van digitale marketing voor Badminton Nederland

François Damian van Sportscloud (fanbase marketing) gaf tijdens de publiek toegankelijke Bondsvergadering van afgelopen…

2 december 2020

Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Afgelopen zaterdag 28 november jl. vond de najaarsbondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Net als de Jaarvergadering…

30 november 2020

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Bondscoach Ruud Bosch heeft vandaag zijn achtkoppige selectie bekendgemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK gemengde teams…

30 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

Op vrijdagavond 27 november 2020 kregen we het bericht, dat onze oud-voorzitter Gerard van Zundert was overleden. We wisten dat…

29 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!