Verslag eerste dag Indonesian Open

Verslag eerste dag Indonesian Open

Vandaag de eerste wedstrijddag op de BCA Indonesia Open. Dit toernooi is een Premier Superserie en valt in de hoogste en sterkste categorie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Jacco Arends en Jelle Maas speelden tegen een Indonesisch koppel en kwamen net tekort. Met 21-19 en 21-18 ging de wedstrijd naar Rendra / Sukmawan.

Koen Ridder en Ruud Bosch wonnen hun eerste wedstrijd eenvoudig van het Amerikaanse koppel Chew / Pongnairat met 21-13 en 21-15. Hun tweede wedstrijd ging om een plek in het hoofdtoernooi. Hierin verloren ze helaas in drie games van de Japans - Indonesische combinatie Ikeda / Alvent met 21-16, 17-21 en 21-13.

Verrassing van de dag was de winst in het gemengd dubbel van Selena Piek en Jacco Arends tegen het als zevende geplaatste Thaise koppel Prapakamol / Thoungthongkam. Selena en Jacco hebben de laatste tijd hele sterke wedstrijden gespeeld tegen Aziatische top tien koppels. Matchpoints tegen de Indonesische Kido / Bernadeth (9e op de huidige wereldranglijst) tijdens de Swiss open en zeer recentelijk ook een matchpoint op de Japan Open tegen Lee / Chau uit Hong Kong (8e op de huidige wereldranglijst). Toen viel het kwartje helaas niet de juiste kant op. Vandaag gelukkig wel en dus een prima winst op de huidige nummer 6 op de wereldranglijst en winnaars van de Indonesia Open twee jaar geleden.

Selena en Jacco moeten het nu opnemen tegen het Engelse koppel Olver / Langridge en hebben een goede kans om een kwartfinale te halen op een Premier Superserie. Deze wedstrijd wordt pas donderdag gespeeld.

De enige Nederlandse inbreng morgen komt van Eefje Muskens en Selena. Zij spelen om 14.30 (vijf uur tijdverschil met Nederland) hun eerste ronde in het hoofdtoernooi tegen de sterke Chinezen Ma / Tang.

Rune Massing

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!