Verslag eerste dag Indonesian Open

Verslag eerste dag Indonesian Open

Vandaag de eerste wedstrijddag op de BCA Indonesia Open. Dit toernooi is een Premier Superserie en valt in de hoogste en sterkste categorie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Jacco Arends en Jelle Maas speelden tegen een Indonesisch koppel en kwamen net tekort. Met 21-19 en 21-18 ging de wedstrijd naar Rendra / Sukmawan.

Koen Ridder en Ruud Bosch wonnen hun eerste wedstrijd eenvoudig van het Amerikaanse koppel Chew / Pongnairat met 21-13 en 21-15. Hun tweede wedstrijd ging om een plek in het hoofdtoernooi. Hierin verloren ze helaas in drie games van de Japans - Indonesische combinatie Ikeda / Alvent met 21-16, 17-21 en 21-13.

Verrassing van de dag was de winst in het gemengd dubbel van Selena Piek en Jacco Arends tegen het als zevende geplaatste Thaise koppel Prapakamol / Thoungthongkam. Selena en Jacco hebben de laatste tijd hele sterke wedstrijden gespeeld tegen Aziatische top tien koppels. Matchpoints tegen de Indonesische Kido / Bernadeth (9e op de huidige wereldranglijst) tijdens de Swiss open en zeer recentelijk ook een matchpoint op de Japan Open tegen Lee / Chau uit Hong Kong (8e op de huidige wereldranglijst). Toen viel het kwartje helaas niet de juiste kant op. Vandaag gelukkig wel en dus een prima winst op de huidige nummer 6 op de wereldranglijst en winnaars van de Indonesia Open twee jaar geleden.

Selena en Jacco moeten het nu opnemen tegen het Engelse koppel Olver / Langridge en hebben een goede kans om een kwartfinale te halen op een Premier Superserie. Deze wedstrijd wordt pas donderdag gespeeld.

De enige Nederlandse inbreng morgen komt van Eefje Muskens en Selena. Zij spelen om 14.30 (vijf uur tijdverschil met Nederland) hun eerste ronde in het hoofdtoernooi tegen de sterke Chinezen Ma / Tang.

Rune Massing

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vrijdag bij de Denmark Open 2021: fluitconcert voor de scheidsrechter

Vrijdag bij de Denmark Open 2021: fluitconcert voor de scheidsrechter

De vrijdag begon zoals gebruikelijk de laatste dagen: met regen. Tegen de tijd dat ik mijn huisje verliet om naar een hal te gaan…

23 oktober 2021

Eerste exemplaren Badminton Het Boek uitgereikt in Almere

Eerste exemplaren Badminton Het Boek uitgereikt in Almere

Tijdens de Dutch Open 2021 in Almere zijn de eerste exemplaren van Badminton Het Boek (Deel 1: voetenwerk enkelspel) uitgereikt…

23 oktober 2021

Donderdag bij de Denmark Open 2021: brandbrief naar Badminton Nederland?

Donderdag bij de Denmark Open 2021: brandbrief naar Badminton Nederland?

Op de donderdag draaide de dag voor mij maar om één partij. De partij van Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono.…

22 oktober 2021

Woensdag bij de Denmark Open 2021: Ruben en Ties beste herendubbel van Nederland

Woensdag bij de Denmark Open 2021: Ruben en Ties beste herendubbel van Nederland

Gisteren heeft het bijna de heel dag geregend hier in Denemarken. Goed weer om binnen te zitten en naar goed badminton te kijken.

21 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!