Verslag eerste dag Indonesian Open

Verslag eerste dag Indonesian Open

Vandaag de eerste wedstrijddag op de BCA Indonesia Open. Dit toernooi is een Premier Superserie en valt in de hoogste en sterkste categorie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Jacco Arends en Jelle Maas speelden tegen een Indonesisch koppel en kwamen net tekort. Met 21-19 en 21-18 ging de wedstrijd naar Rendra / Sukmawan.

Koen Ridder en Ruud Bosch wonnen hun eerste wedstrijd eenvoudig van het Amerikaanse koppel Chew / Pongnairat met 21-13 en 21-15. Hun tweede wedstrijd ging om een plek in het hoofdtoernooi. Hierin verloren ze helaas in drie games van de Japans - Indonesische combinatie Ikeda / Alvent met 21-16, 17-21 en 21-13.

Verrassing van de dag was de winst in het gemengd dubbel van Selena Piek en Jacco Arends tegen het als zevende geplaatste Thaise koppel Prapakamol / Thoungthongkam. Selena en Jacco hebben de laatste tijd hele sterke wedstrijden gespeeld tegen Aziatische top tien koppels. Matchpoints tegen de Indonesische Kido / Bernadeth (9e op de huidige wereldranglijst) tijdens de Swiss open en zeer recentelijk ook een matchpoint op de Japan Open tegen Lee / Chau uit Hong Kong (8e op de huidige wereldranglijst). Toen viel het kwartje helaas niet de juiste kant op. Vandaag gelukkig wel en dus een prima winst op de huidige nummer 6 op de wereldranglijst en winnaars van de Indonesia Open twee jaar geleden.

Selena en Jacco moeten het nu opnemen tegen het Engelse koppel Olver / Langridge en hebben een goede kans om een kwartfinale te halen op een Premier Superserie. Deze wedstrijd wordt pas donderdag gespeeld.

De enige Nederlandse inbreng morgen komt van Eefje Muskens en Selena. Zij spelen om 14.30 (vijf uur tijdverschil met Nederland) hun eerste ronde in het hoofdtoernooi tegen de sterke Chinezen Ma / Tang.

Rune Massing

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!