clubzoeker

Eefje Muskens: 'Laatste 16 eindstation WK'

Eefje Muskens: 'Laatste 16 eindstation WK'

Afgelopen donderdag hebben we hard gevochten voor een plek in de kwartfinale, maar dit is ons niet gelukt. We speelden tegen de als 8e geplaatste Chinezen (6WR) maar waren niet goed genoeg.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de 1e set hadden we totaal geen kans en speelden we te gehaast. We bleven het proberen, maar verloren deze set kansloos. In de 2e set veranderden we van tactiek door niet alleen maar aan te vallen en hard te spelen maar ook goed gebruik te maken van clears en beide dames verplaatsen vanuit de verdediging. We keken een hele tijd tegen een kleine achterstand aan en wisten dit bij een stand van 14-16 om te zetten in een voorsprong van 18-16. Om en om steeds een punt erbij, maar wij trokken aan het langste eind in deze set: 21-18 en op naar de 3e set!

Het begin was weer zoals in de 1e set en totaal niet volgens de planning ;) We keken tegen een achterstand aan van 8 punten en om dit nog goed te maken zou een grote opgave zijn. Na de wissel wisten we onszelf te herpakken en ons spel aan te passen maar dit was niet genoeg. Op de cruciale momenten om het gat kleiner te maken maakte wij de fout waardoor de 3e set verloren werd met 15-21.

Dit betekende dus het einde van het WK voor ons. Erg zuur en teleurgesteld maar tegelijkertijd ook tevreden over ons spel deze week. Ondanks het verlies bij de laatste 16 hebben we laten zien dat we vooruitgang blijven boeken en steeds wat dichter bij komen.

Iedereen bedankt voor de berichten de afgelopen week! We hebben nu een paar dagen vrij gekregen en zullen woensdag weer gaan trainen en ons voorbereiden op de Belgium Open dat van 10-13 september zal zijn!

Ik hou jullie op de hoogte!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november 2023

Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november 2023

Badminton Nederland vindt dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van de badmintonsport. Daarom zetten wij in op een…

3 oktober 2023

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!