clubzoeker

Eefje Muskens: 'Laatste 16 eindstation WK'

Eefje Muskens: 'Laatste 16 eindstation WK'

Afgelopen donderdag hebben we hard gevochten voor een plek in de kwartfinale, maar dit is ons niet gelukt. We speelden tegen de als 8e geplaatste Chinezen (6WR) maar waren niet goed genoeg.

clubzoeker

Ken je APGS Amsterdam al?

In de 1e set hadden we totaal geen kans en speelden we te gehaast. We bleven het proberen, maar verloren deze set kansloos. In de 2e set veranderden we van tactiek door niet alleen maar aan te vallen en hard te spelen maar ook goed gebruik te maken van clears en beide dames verplaatsen vanuit de verdediging. We keken een hele tijd tegen een kleine achterstand aan en wisten dit bij een stand van 14-16 om te zetten in een voorsprong van 18-16. Om en om steeds een punt erbij, maar wij trokken aan het langste eind in deze set: 21-18 en op naar de 3e set!

Het begin was weer zoals in de 1e set en totaal niet volgens de planning ;) We keken tegen een achterstand aan van 8 punten en om dit nog goed te maken zou een grote opgave zijn. Na de wissel wisten we onszelf te herpakken en ons spel aan te passen maar dit was niet genoeg. Op de cruciale momenten om het gat kleiner te maken maakte wij de fout waardoor de 3e set verloren werd met 15-21.

Dit betekende dus het einde van het WK voor ons. Erg zuur en teleurgesteld maar tegelijkertijd ook tevreden over ons spel deze week. Ondanks het verlies bij de laatste 16 hebben we laten zien dat we vooruitgang blijven boeken en steeds wat dichter bij komen.

Iedereen bedankt voor de berichten de afgelopen week! We hebben nu een paar dagen vrij gekregen en zullen woensdag weer gaan trainen en ons voorbereiden op de Belgium Open dat van 10-13 september zal zijn!

Ik hou jullie op de hoogte!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!