SportSport

Yonex Dutch Open 2014 sterk bezet

Yonex Dutch Open 2014 sterk bezet

De Yonex Dutch Open 2014, die van 7 tot en met 12 oktober, in het Topsportcentrum Almere zal plaatsvinden kent een sterke bezetting. Tijdens dit topbadmintonevenement doet naast een grote delegatie van 19 Chinezen, ook een groot aantal wereldtopspelers uit andere Europese en Aziatische landen mee.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruim voor de deadline van de inschrijving, die op 9 september staat, hebben topspelers uit Indonesië (totaal 23 spelers), Engeland (19 spelers), Chinese Taipei en diverse andere landen zich al ingeschreven.

Eric Pang in het mannenenkelspel en Selena Piek/Eefje Muskens in het vrouwendubbelspel, die tijdens de Wereldkampioenschappen afgelopen week in Denemarken een bijzonder goede prestatie hebben geleverd door respectievelijk de kwartfinales en de achtste finales te bereiken, zijn uiteraard van de partij. Net als alle andere spelers van de Nationale selectie. Ook de kampioene van 2012 in het vrouwenkelspel, de Tsjechische Christina Gavnholt, zal proberen een tweede titel te veroveren.

Experimentele telling

Aangezien de Yonex Dutch Open een testtoernooi voor het experimentele scoringssysteem voor Rio is, zijn we zeer benieuwd naar de ervaringen van de topspelers tijdens dit toernooi. Het experimentele scoringssysteem, bestaande uit 'best of 5 games to 11', met het huidige rally point systeem maar zonder verlenging is, in augustus tijdens de Bulgaria Eurasia Cup reeds toegepast. Deelnemers Soraya de Visch Eijbergen, ranking nummer 1 van Nederland en Ruben Jille, die tijdens de eerste Super Cup van de Eredivisie is uitgeroepen door Badminton Nederland tot Talent van het jaar, hebben deze telling in hun wedstrijden in Bulgarije al mogen ervaren.

Op verzoek van de BWF (Badminton World Federation) gaat Badminton Nederland dit experiment uitvoeren, als één van de drie Grand Prix toernooien, in de testperiode van 1 augustus tot en met 2 november 2014.

Loting

De loting voor de Yonex Dutch Open vindt plaats op 23 september.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!