SportSport

Iris Tabeling vanuit Kuala Lumpur

Iris Tabeling vanuit Kuala Lumpur

Op 27 maart was het dan zover, mijn eerste senioren trip naar Azië! Eerst afreizen naar Maleisië, Kuala Lumpur om precies te zijn.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daar een Premier Super Serie spelen (hoogste toernooi) en dan door naar Singapore om daar een Super Serie te spelen. Voor beide toernooien had ik mij gelukkig met de damesdubbel al geplaatst voor het hoofdtoernooi! Het begon in Maleisië pas op 31 maart met de kwalificatie en ik hoefde dus pas op 1 april in actie te komen.

Een directe vlucht gelukkig van 11 uur richting Kuala Lumpur. Het fijne van deze vluchten is dat je een eigen tv-scherm hebt waar je zelf op kan selecteren wat je wilt zien of doen. Ik heb een beetje geslapen, twee films gekeken, wat gegeten en een beetje gelopen voor zover dat mocht want we hadden veel turbulentie. Gelukkig veilig geland en toen we het vliegveld uitliepen meteen een klap van warmte in je gezicht!

Naar het hotel gebracht zonder problemen en eenmaal daar aangekomen bleek het een geweldig groot hotel te zijn! Ik had natuurlijk vooraf even opgezocht hoe het eruit zag, maar dit maakte zijn 5 sterren meer dan waard! Twee grote torens met hotelkamers, aan elkaar verbonden door middel van een shoppingmall van 10 verdiepingen. En dan niet zomaar een shoppingmall, maar ook een waar op de vijfde verdieping gewoon een pretpark in gebouwd is inclusief achtbaan!

Het was inmiddels zaterdagavond toen we aankwamen en dus even lekker wat gegeten in deze shoppingmall en toen geprobeerd de slaap een beetje te rekken maar om 21.30 ging bij mij het lampje uit en de volgende ochtend om 9.30 werd ik door de wekker wakker! Een goede eerste nacht dus, maar dat is meestal het probleem niet. De jetlag komt vaak de tweede nacht om de hoek kijken, dus laten we hopen dat het goed gaat komen.

Zondagochtend eerst ontbeten en toen konden we in de middag in de main hall slaan. Altijd fijn om eerst even te kunnen trainen voordat je aan de bak moet. Omdat wij redelijk vroeg waren gekomen, konden we zelfs twee dagen in de main hall. Zondag vooral een beetje rustig aan, even de hartslag omhoog maar vooral gevoel krijgen dus veel lobs, verdediging, drops en een paar potjes op het einde. Daarna terug naar het hotel, weer wat gegeten in de shopping mall en rond 22.00 naar bed, heerlijk geslapen tot 3.30, voor mijn gevoel alsof ik alweer een nacht van 12 uur had gemaakt. Toen helaas dus wakker gelegen tot 6.30 maar gelukkig toen nog wat uurtjes slaap kunnen pakken tot de wekker ging om 9.30.

De maandag was redelijk identiek aan de zondag, wat in de main hall getraind en daarna weer relax wat gegeten en op tijd naar bed gegaan. Gelukkig nu een goede nacht gemaakt en dus vaarwel jetlag!

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!