SportSport

Iris Tabeling vanuit Kuala Lumpur

Iris Tabeling vanuit Kuala Lumpur

Op 27 maart was het dan zover, mijn eerste senioren trip naar Azië! Eerst afreizen naar Maleisië, Kuala Lumpur om precies te zijn.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daar een Premier Super Serie spelen (hoogste toernooi) en dan door naar Singapore om daar een Super Serie te spelen. Voor beide toernooien had ik mij gelukkig met de damesdubbel al geplaatst voor het hoofdtoernooi! Het begon in Maleisië pas op 31 maart met de kwalificatie en ik hoefde dus pas op 1 april in actie te komen.

Een directe vlucht gelukkig van 11 uur richting Kuala Lumpur. Het fijne van deze vluchten is dat je een eigen tv-scherm hebt waar je zelf op kan selecteren wat je wilt zien of doen. Ik heb een beetje geslapen, twee films gekeken, wat gegeten en een beetje gelopen voor zover dat mocht want we hadden veel turbulentie. Gelukkig veilig geland en toen we het vliegveld uitliepen meteen een klap van warmte in je gezicht!

Naar het hotel gebracht zonder problemen en eenmaal daar aangekomen bleek het een geweldig groot hotel te zijn! Ik had natuurlijk vooraf even opgezocht hoe het eruit zag, maar dit maakte zijn 5 sterren meer dan waard! Twee grote torens met hotelkamers, aan elkaar verbonden door middel van een shoppingmall van 10 verdiepingen. En dan niet zomaar een shoppingmall, maar ook een waar op de vijfde verdieping gewoon een pretpark in gebouwd is inclusief achtbaan!

Het was inmiddels zaterdagavond toen we aankwamen en dus even lekker wat gegeten in deze shoppingmall en toen geprobeerd de slaap een beetje te rekken maar om 21.30 ging bij mij het lampje uit en de volgende ochtend om 9.30 werd ik door de wekker wakker! Een goede eerste nacht dus, maar dat is meestal het probleem niet. De jetlag komt vaak de tweede nacht om de hoek kijken, dus laten we hopen dat het goed gaat komen.

Zondagochtend eerst ontbeten en toen konden we in de middag in de main hall slaan. Altijd fijn om eerst even te kunnen trainen voordat je aan de bak moet. Omdat wij redelijk vroeg waren gekomen, konden we zelfs twee dagen in de main hall. Zondag vooral een beetje rustig aan, even de hartslag omhoog maar vooral gevoel krijgen dus veel lobs, verdediging, drops en een paar potjes op het einde. Daarna terug naar het hotel, weer wat gegeten in de shopping mall en rond 22.00 naar bed, heerlijk geslapen tot 3.30, voor mijn gevoel alsof ik alweer een nacht van 12 uur had gemaakt. Toen helaas dus wakker gelegen tot 6.30 maar gelukkig toen nog wat uurtjes slaap kunnen pakken tot de wekker ging om 9.30.

De maandag was redelijk identiek aan de zondag, wat in de main hall getraind en daarna weer relax wat gegeten en op tijd naar bed gegaan. Gelukkig nu een goede nacht gemaakt en dus vaarwel jetlag!

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!