Shuttlekanon bij OroDenmark

Shuttlekanon bij OroDenmark

We hebben de afgelopen twee maanden de nieuwe shuttlefeeding robot getest en mijn eerst conclusie is dat het een fantastische aanwinst is. En zeker als je het afzet tegen de prijs die je ervoor moet betalen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er zijn nadelen en daar zal ik ook op in gaan, maar die wegen niet op tegen de voordelen.

Op de eerste plaats is de machine erg precies. De shuttles liggen echt op de lijn als je hem goed instelt. Ik vindt de machine heel erg goed in de lob, clear en vlakke slagen en wat minder in aanvallende slagen zoals een smash. De reden daarvan is dat de shuttles bij smashes vaker vast komen te zitten, omdat met een smash de kop van de machine naar beneden is gericht en de shuttles dus sneller door de rollers gaan.

Ik vind de machine helemaal top als het gaat om de training bij alles onder de U11. Dan is hij echt je allerbeste hulptrainer, maar ook op eliteniveau heb ik hem getest. En zoals je in het filmpje kan zien, kan het enorm zwaar worden. Ik heb spelers binnen een paar minuten dood zien gaan op de baan, omdat het tempo erg hoog was. De manier waarop ik er mee werk als ik met top spelers werk is dat ik de machine een shuttle laat spelen en daarna speel ik er een zelf. Maar ik heb ook een test gedaan met de Fit-Light zodat ik niet zelf op de baan hoef te staan om de shuttles aan te geven maar dat laat doen in de vorm van een lamp, totaal geniaal.

Ik ben ook betrokken bij de ontwikkeling van deze machine, want ik heb natuurlijk speciale wensen en dat stelt de producent zeer op prijs. De grotere broer van deze machine komt net voor het kamp naar Oro en ik weet dat deze nog veel meer kan en aan mijn nieuwe eisen is aangepast. Yes!

De machine zoals die te zien is in de video kan bij ons worden besteld en is de eerste drie maanden in een speciale aanbieding van €1.500. Dan krijg je er speciale en exclusieve instructies bij, want wat ze vanuit de fabriek vertellen is niet wat deze machine echt kan doen en hoe je hem als trainer zou moeten gebruiken.

Ik hoop de machine later dit jaar eens in Nederland te kunnen demonstreren, maar voor nu moeten jullie het doen met de video en misschien de commentaren van spelers zoals Huynh Nhut Duong, Feng, Sander en Maxime.

Je kunt de machine bestellen via deze site en je helpt er de sport mee: wij zijn geen bedrijf en we stoppen al het geld terug in de sport.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!