clubzoeker

Gayle Mahulette in Slovenië #nofilter

Gayle Mahulette in Slovenië #nofilter

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een verhaaltje heb geschreven, de laatste tijd heb ik jullie op de hoogte gehouden met vlogs (video bloggen), maar ik dacht laat ik weer eens iets schrijven en een photoblog van mijn avontuur in Slovenië maken!

Ken je BC Thuve al?

Wil je alle foto's bekijken die bij dit artikel horen? Lees het gehele artikel dan op de website van Gayle Mahulette.

Woensdag 6 mei vloog ik met Vincent en Justin naar Slovenië, waar de volgende dag het kwalificatietoernooi zou beginnen. Eigenlijk moest ik op donderdag mijn eerste kwalificatiewedstrijd spelen, waarin ik als 3e geplaatst was. Maar omdat een aantal spelers zich hadden terug getrokken, werd ik gepromoveerd naar het hoofdtoernooi en moest ik pas vrijdag spelen. Tsja... wat moet je dan gaan doen? Ik was niet van plan om met 27 graden de hele dag in de hal te zitten, dus ben ik met de bus naar het centrum van de hoofdstad Ljubljana gegaan. Een erg mooie en gezellige stad, zeker een aanrader! Lekker geluncht naast de rivier met het zonnetje in mijn gezicht, dat was echt genieten!

De volgende dag speelde ik mijn eerste wedstrijd tegen een Hongaarse. De eerste set won ik met 21-16, maar in de tweede set kwam ze sterk terug. Gelukkig kon ik ook de tweede set winnen met 21-19. In de volgende ronde moest ik tegen een sterke Russin spelen. Het begin van de eerste set ging verrassend goed, ik stond telkens voor en zat lekker in de wedstrijd. Bij een stand van 20-16 ging het echter mis. Ik moest nog één punt en scoorde ik aan het net. De lijnrechter was het met mij eens en gaf ook aan dat de shuttle in viel. Ik dacht yes, de eerste set heb ik te pakken! Echter de scheids dacht er daarentegen anders over en de shuttle werd overruled. OUT! De stand werd 20-17.

Na zo'n moment is het vaak lastig om dat ene beslissende punt te maken. Je bent een beetje uit je concentratie en ritme, ook stress komt erbij kijken 'oh jee als ik dat punt nou maar maak...!' Zo verloor ik helaas alsnog met 20-22. Flink balen van de eerste set. In de tweede set ging ik dan ook niet zo goed van start en stond ik al gauw achter met een aantal punten. Gelukkig kon ik mijzelf herpakken en kwam ik weer goed terug. Het ging gelijk op, maar ik kon het helaas niet vast houden tot het einde van de set en het werd 18-21.

Heel jammer dat ik net de kwartfinale heb gemist, maar weer goede wedstrijden gespeeld en ervaringen rijker.

Op de terugweg van de hal naar het pension zag ik in de verte op een berg zigzaggend allemaal kleine kapelletjes met aan de top een groot kruis. Het land is grotendeels katholiek, elk dorpje heeft zijn eigen kerk en langs de wegen zie je regelmatig een Jezus beeld of schilderij.

Omdat we de volgende ochtend al vroeg op het vliegveld moesten zijn, leek het mij wel leuk en interessant om de berg voor ons vertrek nog even te bezoeken. Blij dat ik dit nog heb gedaan! Erg gaaf om te bewandelen en een mooi uitzicht op de vele dorpjes. Een mooie afsluiter van mijn avontuur in Slovenië!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!