clubzoeker

Gayle Mahulette in Slovenië #nofilter

Gayle Mahulette in Slovenië #nofilter

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een verhaaltje heb geschreven, de laatste tijd heb ik jullie op de hoogte gehouden met vlogs (video bloggen), maar ik dacht laat ik weer eens iets schrijven en een photoblog van mijn avontuur in Slovenië maken!

clubzoeker

Ken je BC Vrij Uit al?

Wil je alle foto's bekijken die bij dit artikel horen? Lees het gehele artikel dan op de website van Gayle Mahulette.

Woensdag 6 mei vloog ik met Vincent en Justin naar Slovenië, waar de volgende dag het kwalificatietoernooi zou beginnen. Eigenlijk moest ik op donderdag mijn eerste kwalificatiewedstrijd spelen, waarin ik als 3e geplaatst was. Maar omdat een aantal spelers zich hadden terug getrokken, werd ik gepromoveerd naar het hoofdtoernooi en moest ik pas vrijdag spelen. Tsja... wat moet je dan gaan doen? Ik was niet van plan om met 27 graden de hele dag in de hal te zitten, dus ben ik met de bus naar het centrum van de hoofdstad Ljubljana gegaan. Een erg mooie en gezellige stad, zeker een aanrader! Lekker geluncht naast de rivier met het zonnetje in mijn gezicht, dat was echt genieten!

De volgende dag speelde ik mijn eerste wedstrijd tegen een Hongaarse. De eerste set won ik met 21-16, maar in de tweede set kwam ze sterk terug. Gelukkig kon ik ook de tweede set winnen met 21-19. In de volgende ronde moest ik tegen een sterke Russin spelen. Het begin van de eerste set ging verrassend goed, ik stond telkens voor en zat lekker in de wedstrijd. Bij een stand van 20-16 ging het echter mis. Ik moest nog één punt en scoorde ik aan het net. De lijnrechter was het met mij eens en gaf ook aan dat de shuttle in viel. Ik dacht yes, de eerste set heb ik te pakken! Echter de scheids dacht er daarentegen anders over en de shuttle werd overruled. OUT! De stand werd 20-17.

Na zo'n moment is het vaak lastig om dat ene beslissende punt te maken. Je bent een beetje uit je concentratie en ritme, ook stress komt erbij kijken 'oh jee als ik dat punt nou maar maak...!' Zo verloor ik helaas alsnog met 20-22. Flink balen van de eerste set. In de tweede set ging ik dan ook niet zo goed van start en stond ik al gauw achter met een aantal punten. Gelukkig kon ik mijzelf herpakken en kwam ik weer goed terug. Het ging gelijk op, maar ik kon het helaas niet vast houden tot het einde van de set en het werd 18-21.

Heel jammer dat ik net de kwartfinale heb gemist, maar weer goede wedstrijden gespeeld en ervaringen rijker.

Op de terugweg van de hal naar het pension zag ik in de verte op een berg zigzaggend allemaal kleine kapelletjes met aan de top een groot kruis. Het land is grotendeels katholiek, elk dorpje heeft zijn eigen kerk en langs de wegen zie je regelmatig een Jezus beeld of schilderij.

Omdat we de volgende ochtend al vroeg op het vliegveld moesten zijn, leek het mij wel leuk en interessant om de berg voor ons vertrek nog even te bezoeken. Blij dat ik dit nog heb gedaan! Erg gaaf om te bewandelen en een mooi uitzicht op de vele dorpjes. Een mooie afsluiter van mijn avontuur in Slovenië!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Vanochtend maakte nationale selectie speler Ruben Jille bekend dat hij zich heeft afgemeld voor de Denmark Masters. Een blessure…

5 augustus 2021

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Topsporter Mark Caljouw behaalt deze week zijn hoogste notering:…

4 augustus 2021

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!