Meteoor Master-toernooi: pakt Nick Fransman de winst?

Meteoor Master-toernooi: pakt Nick Fransman de winst?
StudentenlevenStudentenleven

Komend weekend wordt in het Indoorcentrum te Veendam voor de 47e keer het Meteoor-toernooi georganiseerd. De deelname valt dit jaar qua aantal wat tegen.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Afgelopen jaren bestond het deelnemersveld steeds uit rond de 350 fanatieke deelnemers, dit jaar stokte de teller op 262 deelnemers. Gelukkig lijkt de sterkte van het deelnemersveld er niet onder te lijden. De winnaars van 2014 in de Master-klasse komen dit jaar terug om hun titels te verdedigen en ook een aantal winnaars van voorgaande jaren is van de partij.

Mannenenkel

In het mannenenkel is de winnaar van het toernooi in 2013, Nick Fransman de te kloppen man. De titelverdediger van vorig jaar zal hem niet dwars zitten. Robin Tabeling is aan het terugkomen van een langdurige rugblessure en doet dit jaar niet mee aan dit onderdeel. Hij moet het overlaten aan de nummer twee op de plaatsinglijst Jim Middelburg. Ook Jerry Natenstedt (3) en Léon Nottelman (4) zullen proberen de finale te halen.

Vrouwenenkel

Hier is Manon Sibbald, de titelverdedigster, als eerste geplaatst maar Lisa Khoeblal-Malaihollo zal er alles aan doen om dit jaar met de eerste prijs aan de haal te gaan.

Mannendubbel

In dit onderdeel zal Robin Tabeling zeker een poging doen om zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Samen met oudgediende Jürgen Wouters zullen zij vechten voor wat ze waard zijn. In dit onderdeel zijn Jim Middelburg met Russell Muns (eerste geplaatst) en Léon Nottelman met Thomas Wijers de verwachte finalisten.

Vrouwendubbel

In dit onderdeel een primeur voor de organiserende vereniging namelijk Rosalie Teuben, jarenlang spelend voor SV Meteoor en sinds een paar jaar spelend voor GSBC Amor uit Groningen is samen met haar partner Iris Tabeling als eerste geplaatst in dit onderdeel. De verwachting was dat zij het in de finale moesten opnemen tegen Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo maar helaas heeft Myke door een opgelopen blessure tijdens de Conquesto Master in Zoetermeer zich af moeten melden. Dorien Lups/Cheryl Seinen en Gita Djajawasito/Manon Sibbald zullen naar verwachting zeker een poging doen om het Iris en Rosalie zo moeilijk mogelijk te maken.

Gemengddubbel

Ook in dit onderdeel word Myke node gemist, ze was samen met Jim Middelburg eerste geplaatst. De referee moet nog beslissen of Lisa Khoeblal-Malaihollo haar mag vervangen zodat Jim toch kan proberen zijn plaatsing waar te maken. Dat zal niet makkelijk zijn met als mogelijke tegenstanders Jerry Natenstedt en Dorien Lups de als tweede geplaatsten . Ook het nummer 3 geplaatste koppel Thomas Weijers/Cheryl Seinen en de nummer 4 van de plaatsingslijst, Jürgen Wouters en Iris Tabeling zullen voor een plaats in de finale gaan.

De halve finales staan gepland op zondag vanaf 10:15 uur en de finales beginnen naar verwachting rond 13:00 uur. Kom gerust kijken, de toegang is gedurende het hele weekend gratis.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Bij de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 zijn Selena Piek en Cheryl Seinen door naar de tweede ronde. Voor de koppels Robin…

13 november 2019

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

De afgelopen twee è drie decennia heeft Badminton Nederland uitgeblonken door gebrek aan inspiratie, leiderschap,…

12 november 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november vindt in Dublin de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 plaats, een International…

12 november 2019

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

Badminton Nederland heeft zich in de top 10 van sportbonden met een absolute krimp in ledenaantal (2008-2018) weten te plaatsen.…

11 november 2019

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november vindt in Hong Kong de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 plaats, onderdeel van de…

11 november 2019

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

In Sandefjord (Noorwegen) heeft Joran Kweekel helaas niet de finale weten te bereiken van de FZ Forza Norwegian International…

10 november 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Bij het teamtoernooi van de Swedish Youth Games 2019 in Malmö is de Nederlandse jeugd U15 als tweede geëindigd in groep…

8 november 2019

De mythe van de Olympische Spelen (deel 1)

De mythe van de Olympische Spelen (deel 1)

Binnen de sportwereld en een groot deel van onze samenleving is rond de Olympische Spelen een soort van mythe ontstaan. Als je…

7 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!