Meteoor Master-toernooi: pakt Nick Fransman de winst?

Meteoor Master-toernooi: pakt Nick Fransman de winst?

Komend weekend wordt in het Indoorcentrum te Veendam voor de 47e keer het Meteoor-toernooi georganiseerd. De deelname valt dit jaar qua aantal wat tegen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Afgelopen jaren bestond het deelnemersveld steeds uit rond de 350 fanatieke deelnemers, dit jaar stokte de teller op 262 deelnemers. Gelukkig lijkt de sterkte van het deelnemersveld er niet onder te lijden. De winnaars van 2014 in de Master-klasse komen dit jaar terug om hun titels te verdedigen en ook een aantal winnaars van voorgaande jaren is van de partij.

Mannenenkel

In het mannenenkel is de winnaar van het toernooi in 2013, Nick Fransman de te kloppen man. De titelverdediger van vorig jaar zal hem niet dwars zitten. Robin Tabeling is aan het terugkomen van een langdurige rugblessure en doet dit jaar niet mee aan dit onderdeel. Hij moet het overlaten aan de nummer twee op de plaatsinglijst Jim Middelburg. Ook Jerry Natenstedt (3) en Léon Nottelman (4) zullen proberen de finale te halen.

Vrouwenenkel

Hier is Manon Sibbald, de titelverdedigster, als eerste geplaatst maar Lisa Khoeblal-Malaihollo zal er alles aan doen om dit jaar met de eerste prijs aan de haal te gaan.

Mannendubbel

In dit onderdeel zal Robin Tabeling zeker een poging doen om zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Samen met oudgediende Jürgen Wouters zullen zij vechten voor wat ze waard zijn. In dit onderdeel zijn Jim Middelburg met Russell Muns (eerste geplaatst) en Léon Nottelman met Thomas Wijers de verwachte finalisten.

Vrouwendubbel

In dit onderdeel een primeur voor de organiserende vereniging namelijk Rosalie Teuben, jarenlang spelend voor SV Meteoor en sinds een paar jaar spelend voor GSBC Amor uit Groningen is samen met haar partner Iris Tabeling als eerste geplaatst in dit onderdeel. De verwachting was dat zij het in de finale moesten opnemen tegen Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo maar helaas heeft Myke door een opgelopen blessure tijdens de Conquesto Master in Zoetermeer zich af moeten melden. Dorien Lups/Cheryl Seinen en Gita Djajawasito/Manon Sibbald zullen naar verwachting zeker een poging doen om het Iris en Rosalie zo moeilijk mogelijk te maken.

Gemengddubbel

Ook in dit onderdeel word Myke node gemist, ze was samen met Jim Middelburg eerste geplaatst. De referee moet nog beslissen of Lisa Khoeblal-Malaihollo haar mag vervangen zodat Jim toch kan proberen zijn plaatsing waar te maken. Dat zal niet makkelijk zijn met als mogelijke tegenstanders Jerry Natenstedt en Dorien Lups de als tweede geplaatsten . Ook het nummer 3 geplaatste koppel Thomas Weijers/Cheryl Seinen en de nummer 4 van de plaatsingslijst, Jürgen Wouters en Iris Tabeling zullen voor een plaats in de finale gaan.

De halve finales staan gepland op zondag vanaf 10:15 uur en de finales beginnen naar verwachting rond 13:00 uur. Kom gerust kijken, de toegang is gedurende het hele weekend gratis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!