clubzoeker

Eerste dag Dutch Open 2016: wisselende resultaten Nederlanders

Eerste dag Dutch Open 2016: wisselende resultaten Nederlanders

Op de eerste dag van het hoofdtoernooi van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere, hebben de Nederlandse deelnemers wisselende resultaten behaald.

clubzoeker

Maak kennis met Finn Achthoven!

Er was succes in het gemengddubbelspel met twee koppels naar de tweede ronde, maar in de enkelspelen zijn geen Nederlanders meer vertegenwoordigd. De mannen- en vrouwendubbels komen morgen pas in actie voor hun eerste ronde.

Gemengddubbel

Ruben Jille en Iris Tabeling begonnen de Yonex Dutch Open met een duidelijke overwinning in twee games (21/8 en 21/9), op Elias Bracke en Lise Jaques uit België. In de tweede ronde nemen zij het morgen op tegen het als nummer zes geplaatste Duitse koppel, Mark Lamsfuss / Isabel Herttrich. Ook het duo Jelle Maas / Imke van der Aar wist de eerste partij te winnen. Het Maleisische koppel M. Mohd Ridzuan Shah / Sannatasah Saniru werd na een spannende en gelijk opgaande partij met 16/21, 21/18, 21/17 verslagen door de Nederlanders. In de volgende ronde wacht nu het koppel Sumeeth Reddy B/ Meghana Jakkampudi uit India.

De koppels Ties van der Lecq / Alyssa Tirtosentono en Robin Tabeling / Cheryl Seinen wisten de tweede ronde niet te bereiken. Van der Lecq en Tirtosentono verloren in twee games (21/5 en 21/16) van het als vierde geplaatste duo P Chopra / Sikki Reddy N. en het koppel Tabeling / Seinen werd met 21/16 en 21/12 verslagen door het als nummer vijf geplaatste Deense koppel, Mathias Christiansen / Sara Thygesen.

Mannenenkel

Erik Meijs en Mark Caljouw wisten hun partij in de tweede ronde allebei niet in winst om te zetten. Nederlands kampioen Meijs verloor met 21/18 en 21/16 van de Engelsman Tobby Penty en Caljouw wist niet voor een stunt te zorgen tegen de als nummer twee geplaatste Tzu Wei Wang uit Taiwan. Hij verloor in twee games met 21/19 en 21/11. Eerder op de dag had Mark Caljouw in zijn eerste ronde van de Belg Birger Abts gewonnen met 21/11 en 21/11. Meijs versloeg in een Nederlands onderonsje gemakkelijk Sebastiaan Li met 21/8, 21/5.

De overige Nederlandse mannen strandden eerder vandaag al in de eerste ronde. Thomas Sibbald verloor met 21/13, 21/18 van de Kroaat Zvonimir Durkinjak, Nick Fransman verloor na een spannende partij met kansen op winst uiteindelijk in drie games (15/21, 21/18, 17/21) tegen Kai Schaefer (Duitsland) en Leon Ham zag de winst met 21/14 en 21/6 naar Cao Cuong Pham uit Vietnam gaan.

Niels Veenstra had weinig kans (8/21, 9/21) tegen de als nummer 5 geplaatste Deen Anders Antonsen en Joran Kweekel moest de winst in drie games aan Lucas Corvee laten; het werd 21/19, 15/21 en 8/21 voor de Fransman.

De tweevoudig winnaar (2014 en 2015) en favoriet voor de eindzege Ajay Jayaram (India, WRL 25) won vandaag eerst van Henri Aarnio uit Finland (21/16, 21/11) en later op de avond van de Bulgaar Philip Shishov (21/7, 21/9). Jayaram begint morgen aan de derde ronde.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulettte kwam als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi uit - nummer 2 van Nederland Soraya de Visch Eijbergen trok zich eerder al terug - en slaagde er niet in de tweede ronde te behalen. Haar tegenstandster, de als vijfde geplaatste Duitse Olga Konon (WRL 35) won in twee games met 21/10 en 21/18.

De favorieten voor de eindzege, Beiwen Zhang (USA, WRL 25) en Hsu Ya Ching uit Taiwan (WRL 30), wonnen allebei hun eerste wedstrijd. Zhang won met 21/12 en 21/16 van Yvonne Li (Duitsland) en Ayla Huser uit Zwitserland werd overtuigend met 21/8, 21/7 verslagen door Hsu Ya Ching.

Vrouwendubbel

De Nederlandse vrouwendubbels kwamen vandaag niet in actie, maar zullen morgen de baan op gaan. Het koppel Debora Jille/Imke van der Aar nemen het in de eerste ronde op tegen de Duitse vrouwen Linda Efler en Birgit Michels. Samantha Barning en Ilse Vaessen beginnen hun toernooi tegen Nadia Fankhauser / Sannatasah Saniru, Cheryl Seinen en Iris Tabeling starten tegen Emlie Lefel / Anne Tran (Frankrijk) en het koppel Marlies Baan / Alyssa Tirtosentono neemt het op tegen het Duitse duo Barbara Bellenberg / Franziska Volkmann.

Mannendubbel

Ook de mannendubbels kwamen vandaag niet in actie, maar zullen morgen aan de Yonex Dutch Open beginnen. De als nummer één geplaatste Manu Attri en Reddy B. Sumeethe (India, WRL 21), nemen het in de eerste ronde op tegen Jacco Arends en Ruben Jille. Het tweede Nederlandse koppel, Jelle Maas / Robin Tabeling speelt tegen het als nummer zes geplaatste duo uit Duitsland, Mark Lamsfuss/ Marvin Emil Seidel en Ties van der Lecq met Sebastiaan Li nemen het op tegen de Schotten Martin Campbell en Patrick Machugh.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!