clubzoeker

Kaarten nationale jeugdselecties Badminton Nederland weer geschud

Kaarten nationale jeugdselecties Badminton Nederland weer geschud

Door het jaar heen verwelkomt Badminton Nederland spelers in haar (jeugd)selecties en krijgen spelers te horen dat er niet langer plaats is voor hun talent. Voor tenminste vijf kinderen eindigt het Papendalavontuur.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Per september 2022 heeft de speciale topbadminton-website van de Nederlandse badmintonbond weer een nieuwe lik verf gekregen en is deze voorzien van nieuwe foto's van Victor-geklede (aspirant) topbadmintonners. De nationale seniorenselectie is niet van samenstelling veranderd en telt nog steeds tien spelers.

In de jeugdselecties is er wel in zekere mate gesnoeid in het spelersaantal. David van Dalm, Leonie Rovers, Jonathan Li, Kas Sacranie en Stefanie Nijsse zijn verdwenen van top-badminton.nl. Het is aannemelijk dat Badminton Nederland haar online Team NL Badminton uithangbord actueel houdt en dat bezoekers kunnen vertrouwen op de juistheid van de informatie die BNL daar aanbiedt.

Of het hier gaat om een zelfstandige keuze voor een maatschappelijke carrière, langdurige blessures, 'een verschil van visie' of bijvoorbeeld onvoldoende ruimte in een hogere selectie blijft ongewis. Spelers als Olympiër Cheryl Seinen en viervoudig Nederlands Kampioene enkelspel Gayle Mahulette hebben in het verleden bewezen dat terugkeer in de nationale selectie mogelijk is.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!