SportSport

Kaarten nationale jeugdselecties Badminton Nederland weer geschud

Kaarten nationale jeugdselecties Badminton Nederland weer geschud

Door het jaar heen verwelkomt Badminton Nederland spelers in haar (jeugd)selecties en krijgen spelers te horen dat er niet langer plaats is voor hun talent. Voor tenminste vijf kinderen eindigt het Papendalavontuur.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Per september 2022 heeft de speciale topbadminton-website van de Nederlandse badmintonbond weer een nieuwe lik verf gekregen en is deze voorzien van nieuwe foto's van Victor-geklede (aspirant) topbadmintonners. De nationale seniorenselectie is niet van samenstelling veranderd en telt nog steeds tien spelers.

In de jeugdselecties is er wel in zekere mate gesnoeid in het spelersaantal. David van Dalm, Leonie Rovers, Jonathan Li, Kas Sacranie en Stefanie Nijsse zijn verdwenen van top-badminton.nl. Het is aannemelijk dat Badminton Nederland haar online Team NL Badminton uithangbord actueel houdt en dat bezoekers kunnen vertrouwen op de juistheid van de informatie die BNL daar aanbiedt.

Of het hier gaat om een zelfstandige keuze voor een maatschappelijke carrière, langdurige blessures, 'een verschil van visie' of bijvoorbeeld onvoldoende ruimte in een hogere selectie blijft ongewis. Spelers als Olympiër Cheryl Seinen en viervoudig Nederlands Kampioene enkelspel Gayle Mahulette hebben in het verleden bewezen dat terugkeer in de nationale selectie mogelijk is.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!