Kaarten nationale jeugdselecties Badminton Nederland weer geschud

Kaarten nationale jeugdselecties Badminton Nederland weer geschud

Door het jaar heen verwelkomt Badminton Nederland spelers in haar (jeugd)selecties en krijgen spelers te horen dat er niet langer plaats is voor hun talent. Voor tenminste vijf kinderen eindigt het Papendalavontuur.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Per september 2022 heeft de speciale topbadminton-website van de Nederlandse badmintonbond weer een nieuwe lik verf gekregen en is deze voorzien van nieuwe foto's van Victor-geklede (aspirant) topbadmintonners. De nationale seniorenselectie is niet van samenstelling veranderd en telt nog steeds tien spelers.

In de jeugdselecties is er wel in zekere mate gesnoeid in het spelersaantal. David van Dalm, Leonie Rovers, Jonathan Li, Kas Sacranie en Stefanie Nijsse zijn verdwenen van top-badminton.nl. Het is aannemelijk dat Badminton Nederland haar online Team NL Badminton uithangbord actueel houdt en dat bezoekers kunnen vertrouwen op de juistheid van de informatie die BNL daar aanbiedt.

Of het hier gaat om een zelfstandige keuze voor een maatschappelijke carrière, langdurige blessures, 'een verschil van visie' of bijvoorbeeld onvoldoende ruimte in een hogere selectie blijft ongewis. Spelers als Olympiër Cheryl Seinen en viervoudig Nederlands Kampioene enkelspel Gayle Mahulette hebben in het verleden bewezen dat terugkeer in de nationale selectie mogelijk is.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Dinsdag 27 september is de loting verricht voor de Yonex Dutch Open 2022. In drie van de vijf onderdelen staan Nederlandse…

28 september 2022

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Almere mocht zondagmiddag tegen Smashing uit Wijchen aantreden met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen twee…

27 september 2022

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Wanneer we het hebben over badminton, dan ziet iedereen vaak het beeld voor zich van een stel mensen die onbeholpen proberen de…

27 september 2022

Wereldranglijst Badminton op 27 september 2022: Gayle Mahulette passeert eeuwige rivale Soraya de Visch Eijbergen

Wereldranglijst Badminton op 27 september 2022: Gayle Mahulette passeert eeuwige rivale Soraya de Visch Eijbergen

De wereldranglijst badminton wordt elke week bijgewerkt. Singelaar en badmintonvlogger Gayle Mahulette staat voor het eerst in…

27 september 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!