SportSport

Vier kwartfinales voor Oranje op Swedish Masters

Vier kwartfinales voor Oranje op Swedish Masters

Op de Swedish Masters in Zweden hebben de Nederlanders zeer fraaie prestaties geleverd door vier plekken in de kwartfinale te veroveren. Erik Meijs, het mannendubbel Arends/Maas, het vrouwendubbel Muskens/Piek en de mix Arends/Piek drongen door tot de laatste acht.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Erik Meijs klopte in de eerste ronde de Fransman Thomas Rouxel met 21-11, 17-21 en 21-8. Daarna speelde de Nederlander tegen Gabriel Ulldahl uit Zweden. Meijs verloor de eerste game nog met 13-21, maar knokte zich daarna terug in de wedstrijd om vervolgens de tweede en derde game met 21-15 te winnen. Zaterdag speelt Meijs tegen in de kwartfinale tegen Dieter Domke (Duitsland).De als eerste geplaatsten Eefje Muskens/Selena Piek versloegen in hun eerste wedstrijd van het vrouwendubbel het Franse koppel Fontaine/Lefel met 21-16 en 21-13. In de kwartfinale nemen de Nederlandse vrouwen het op tegen Nedelcheva/Popstoikova (Bulgarije). Jacco Arends/Jelle Maas (3) klopten in het mannendubbel de Engelsen Coles en Nottingham met 21-15 en 21-18. De Nederlanders spelen voor een plek bij de laatste vier tegen het duo Dolan/Magee uit Ierland.
In het gemengddubbel haalde het koppel Arends/Piek (3) de kwartfinale door een simpele 21-16 en 21-11 zege op het Franse duo Constantin/Choinet. Zaterdag wacht een confrontatie met de Zweedse tandem Nordh/Lennartsson.Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!