Vier kwartfinales voor Oranje op Swedish Masters

Vier kwartfinales voor Oranje op Swedish Masters

Op de Swedish Masters in Zweden hebben de Nederlanders zeer fraaie prestaties geleverd door vier plekken in de kwartfinale te veroveren. Erik Meijs, het mannendubbel Arends/Maas, het vrouwendubbel Muskens/Piek en de mix Arends/Piek drongen door tot de laatste acht.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Erik Meijs klopte in de eerste ronde de Fransman Thomas Rouxel met 21-11, 17-21 en 21-8. Daarna speelde de Nederlander tegen Gabriel Ulldahl uit Zweden. Meijs verloor de eerste game nog met 13-21, maar knokte zich daarna terug in de wedstrijd om vervolgens de tweede en derde game met 21-15 te winnen. Zaterdag speelt Meijs tegen in de kwartfinale tegen Dieter Domke (Duitsland).De als eerste geplaatsten Eefje Muskens/Selena Piek versloegen in hun eerste wedstrijd van het vrouwendubbel het Franse koppel Fontaine/Lefel met 21-16 en 21-13. In de kwartfinale nemen de Nederlandse vrouwen het op tegen Nedelcheva/Popstoikova (Bulgarije). Jacco Arends/Jelle Maas (3) klopten in het mannendubbel de Engelsen Coles en Nottingham met 21-15 en 21-18. De Nederlanders spelen voor een plek bij de laatste vier tegen het duo Dolan/Magee uit Ierland.
In het gemengddubbel haalde het koppel Arends/Piek (3) de kwartfinale door een simpele 21-16 en 21-11 zege op het Franse duo Constantin/Choinet. Zaterdag wacht een confrontatie met de Zweedse tandem Nordh/Lennartsson.Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!