clubzoeker

Vier kwartfinales voor Oranje op Swedish Masters

Vier kwartfinales voor Oranje op Swedish Masters

Op de Swedish Masters in Zweden hebben de Nederlanders zeer fraaie prestaties geleverd door vier plekken in de kwartfinale te veroveren. Erik Meijs, het mannendubbel Arends/Maas, het vrouwendubbel Muskens/Piek en de mix Arends/Piek drongen door tot de laatste acht.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Erik Meijs klopte in de eerste ronde de Fransman Thomas Rouxel met 21-11, 17-21 en 21-8. Daarna speelde de Nederlander tegen Gabriel Ulldahl uit Zweden. Meijs verloor de eerste game nog met 13-21, maar knokte zich daarna terug in de wedstrijd om vervolgens de tweede en derde game met 21-15 te winnen. Zaterdag speelt Meijs tegen in de kwartfinale tegen Dieter Domke (Duitsland).De als eerste geplaatsten Eefje Muskens/Selena Piek versloegen in hun eerste wedstrijd van het vrouwendubbel het Franse koppel Fontaine/Lefel met 21-16 en 21-13. In de kwartfinale nemen de Nederlandse vrouwen het op tegen Nedelcheva/Popstoikova (Bulgarije). Jacco Arends/Jelle Maas (3) klopten in het mannendubbel de Engelsen Coles en Nottingham met 21-15 en 21-18. De Nederlanders spelen voor een plek bij de laatste vier tegen het duo Dolan/Magee uit Ierland.
In het gemengddubbel haalde het koppel Arends/Piek (3) de kwartfinale door een simpele 21-16 en 21-11 zege op het Franse duo Constantin/Choinet. Zaterdag wacht een confrontatie met de Zweedse tandem Nordh/Lennartsson.Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november 2023

Webinar over grensoverschrijdend gedrag op 15 november 2023

Badminton Nederland vindt dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van de badmintonsport. Daarom zetten wij in op een…

3 oktober 2023

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!