Bodyboarden op een badmintonbaan in Veendam

Bodyboarden op een badmintonbaan in Veendam

Een succesvol maar vochtig toernooi - dat lijkt de beste samenvatting voor deze 46e editie van het internationale Meteoor Master, 4, 6 en 8 badminton toernooi in Veendam. 120 van de ruim 340 fanatieke sporters die naar Veendam gekomen waren hadden een plek op de camping gereserveerd naast de sporthal en waren blij met een aantal droge momenten om even snel de tent neer te zetten.

› alles over het Badminton Festival!

De overdaad aan regen speelde ook de organisatie parten - lekkage zorgde ervoor dat op de zondag één van de 22 banen niet gebruikt kon worden. 22 banen waarop dit weekend ruim 620 wedstrijden gespeeld werden. Gelukkig leverde dit de organisatie op zondag geen problemen op. Op zaterdag had zoiets nog flink roet in het eten kunnen gooien maar die verliep deze keer echter ongekend op schema, zonder enige vertraging. Men was zelfs iets eerder klaar dan gepland was.

De finales op zondag begonnen met de gemengddubbel. Een spannende wedstrijd die waarbij het koppel Teuben / Tabeling (GSBC Amor / TCV Trittau) verassend wisten te winnen van Khoeblal-Malaihollo/Kruijt (VELO / DKC). Met 14-21, 21-19 en 21-18 zette zij de toon voor wat een aantal mooie spannende 3-game finales zouden gaan worden. Rosalie Teuben speelde een aantal jaar geleden nog competitie voor SV Meteoor.

Bij de damesenkel een spannende finale. Helaas moest Gayle Mahulette zich ziek melden voor het toernooi - Manon Sibbald (BV Almere) bereikte daardoor in die helft van het schema als vierde geplaatste zonder al te veel moeite de finale. In de onderste helft van het schema zorgde Dorien Lups (Duinwijck) wel voor een verassing door al in de kwartfinale in een heel spannende partij (derde game 24-26) de als derde geplaatste Lisa Khoeblal-Malaihollo te verslaan. Haar halve finale werd een leuke wedstrijd tegen Xandra Stelling (de oorspronkelijk uit Annen afkomstige Italiaans kampioene) waarbij Dorien echter geen moment de controle over de wedstrijd verloor en dus voor het eerst een Master finale bereikte.

De wedstrijd tussen Manon en Dorien werd wel een spannende. De eerste game ging met 24-26 naar Dorien. De tweede won Manon overtuigend met 21-15. In de derde en laatste game werd het publiek getrakteerd op spectaculaire rally's in een wedstrijd die beide kanten op kon maar gewonnen werd door Manon Sibbald met 23-21.

Ook bij de mannenenkel Master kwam er maar weinig terecht van de plaatsingen. De als eerste geplaatste Michael Fowke (BC Amersfoort) werd al in zijn eerste ronde uitgeschakeld door Ralph Starren (BV Slotermeer), die in de halve finale zijn meerdere moest erkennen in de ook al ongeplaatste Jim Middelburg (VELO). In de andere halve finale wist de eveneens ongeplaatste Robin Tabeling de als derde geplaatste Jerry Natenstedt (Duinwijck) te verslaan. De eerste game van de finale ging relatief makkelijk naar Robin, maar Jim gaf zich niet zomaar gewonnen en wist de spannende tweede game te winnen met 23-21. De derde game bleef Robin weliswaar continue een aantal punten voor staan maar vooral doordat hij ook steeds een aantal punten achter elkaar verloor (vooral door de shuttle net uit te slaan) bleef de wedstrijd spannend. Tabeling hield het hoofd koel en won uiteindelijk de derde game met 21-19.

De vrouwendubbel finale had een regionaal tintje - Yvonne Sie (BV Almere) en Lisa Khoeblal-Malaihollo stonden tegenover Xandra Stelling en Esther Kuilman (GSBC Amor). In deze finale kwamen Kuilman en Stelling nog wel tekort tegen Sie en Khoeblal-Malaihollo. Een wedstrijd met leuke rally's en acties van beide kanten die zonder echte problemen gewonnen werd door de speelsters van VELO en Almere ( 21-15 / 21-15 ).

De mannendubbel in de Master klasse vormde qua uitslag en verloop een ietwat tegenvallende afsluiting van het toernooi. Robin Tabeling en Michiel Kruijt speelden tegen Jim Middelburg en Marco de Jager (TV Emsdetten). Leuke rally's en explosief badminton in deze dubbel waar Tabeling en Kruijt te sterk bleken voor Middelburg en De Jager. 21-14 en 21-13 zijn wat dat betreft duidelijke cijfers.

In de categorie 8 ook nog successen voor de organiserende club. Rob Dellebarre van Meteoor moest in een mooie mannenenkel finale zijn meerdere erkennen in Mozes Residay (BC IJsselstad) en eindigde daarmee dus als tweede. Eileen Jonker en Iris Lieben schreven het vrouwendubbel 8 op hun naam en diezelfde Eileen Jonker stond ook in de spannende finale van het vrouwenenkel, die ze verloor van clubgenoot Jasmin Klein.

De verenigingsbeker (voor de meest succesvolle vereniging, gebaseerd op het aantal gewonnen wedstrijden) ging ook dit jaar weer naar GSBC Amor - samen met Frankfurt de grootste club en dat vertaalt zich dus ook naar de resultaten.

Zoals gezegd, een succesvol, zeer goed verlopen maar vochtig toernooi. Uiteindelijk vertrok iedereen zondagavond rond 18:15 uur weer huiswaarts met een tevreden gevoel over een sportief en succesvol badmintonevenement in de Parkstad.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Helaas geen kwartfinale plek voor onze Robin Tabeling en Jelle Maas bij de Toyota Thailand Open 2019.

1 augustus 2019

Badmintonner Mark Caljouw vier toernooien op rij uitgeschakeld in eerste ronde

Badmintonner Mark Caljouw vier toernooien op rij uitgeschakeld in eerste ronde

Het zijn taaie weken voor de Nederlandse topbadmintonner Mark Caljouw. Vandaag verloor hij in Bangkok tijdens de Thailand Open…

31 juli 2019

Doneer 100 euro voor een officieel wedstrijdshirt van badmintonner Joran Kweekel

Doneer 100 euro voor een officieel wedstrijdshirt van badmintonner Joran Kweekel

Mijn naam is Joran Kweekel, 21 jaar oud en ik ben professioneel badmintonner. Ik ben begonnen aan deze mooie sport doordat mijn…

26 juli 2019

Geen kwartfinales in Japan voor Robin Tabeling en Selena Piek

Geen kwartfinales in Japan voor Robin Tabeling en Selena Piek

Bij de Daihatsu Yonex Japan Open 2019 in Tokyo zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas net niet in geslaagd de kwartfinales…

25 juli 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!