Veel verrassingen tijdens aangepast badminton toernooi Redeoss

Veel verrassingen tijdens aangepast badminton toernooi Redeoss

Als je afgelopen zaterdag opzoek was naar een aangepast badmintonner, dan kon je het beste naar Delft komen. Daar organiseerde Redeoss, een Delftse vereniging voor aangepast sporten, haar jaarlijkse AB-toernooi.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Veertig deelnemers uit Nederland, België en Duitsland streden, op de eerste officiële lentedag, om de eer. Het werd een toernooi vol verrassingen en drie setters en daarmee dus ook plezierig om te aanschouwen voor het publiek.

Rollers

Enkel heren A

Bij de rollers heren A was selectiespeler Jordy Brouwer von Gonzenbach (BC De Bever) de grote winnaar. Hij won van de Belgische Pol Biesmans, van wie hij nog niet eerder had gewonnen. Pol Biesmans is een sterke valide speler, maar speelt door een hardnekkige blessure tijdelijk in een rolstoel. Zijn racketvaardigheid is heel goed, zijn rolstoelvaardigheid is nog in ontwikkeling. Jordy wist hier goed gebruik van te maken.

Enkel heren B

De rollers heren B kwam op naam van de bij MGS Maastricht spelende Rob Smeets. Hij had daarvoor echter wel drie sets nodig tegen de runner-up, zijn clubgenoot Hub Leerschen.

Enkel dames

Bij de rollende dames ging de titel mee naar België. Ann De Raeymaecker versloeg Jennifer Eerdmans (MGS Maastricht) in twee sets. Jennifer had eerder verrassend de halve finale in een spannende driesetter van de andere Belgische deelneemster, Kristel Gevaert, gewonnen.

Mix

De mix bij de rollers ging met duidelijke cijfers naar Jordy Brouwer en zijn Duitse partner Elke Rongen. Dit toernooi is voor hen een voorbereiding op de Spanje Open, welke volgende week plaatsvindt. Een tweede plek was er voor Ann de Raeymaecker en Ger Hermans, die in de poulefase maar liefst een drietal driesetters speelden en wonnen.

Staanders

Enkel heren A

De staande heren A finale werd wederom een strijd tussen de Belgische trots Bob Biesmans en Hollandse trots Eddy Boerman (BC Eefde). Eddy en Bob doen graag aan stuivertje wisselen, vandaag won Eddy. Dat de heren daarvoor een uur op de baan stonden is niet verbazingwekkend als je de einduitslag ziet: 21-18 19-21 23-21. Een eervolle vermelding is er in deze categorie voor Megan Hollander van Hoornse B.V. Een dame? Ja hoor, Megan heeft maar één doel en dat is deelname aan de Paralympische spelen in Tokio. Omdat Megan meer weerstand vindt bij de mannen, is dit beter voor haar ontwikkeling. Hoewel Megan haar partijen niet won, deed ze wel goed mee en had één van de mannen een driesetter nodig om van haar te winnen.

Enkel heren B

De staande heren B finale ging tussen de Belgische Victor Veraa en Joey Lie. Joey speelt sinds kort in de Nederlandse selectie en gewoonlijk in de categorie Kleine Mensen. Omdat dit toernooi verder geen deelnemers in deze categorie had, speelde hij met de heren B mee. Dat was even schakelen voor hem, maar met de juiste tactiek wist hij alle partijen ruim te winnen. Een eervolle vermelding in deze categorie is er voor Thomas Binnendijk. Deze jeugdspeler van thuisclub Redeoss speelde zijn eerste toernooi. Hij deed goed mee en speelde zelfs een spannende driesetter om een derde plaats.

Enkel dames

De finale bij de staande vrouwen ging tussen Daphne van Es (Redeoss) en Tess Scheele (BC DKC). De partij tussen de dames is altijd erg spannend en bestaat vaak uit drie sets, toch wist Tess er tot nu toe met de winst vandoor te gaan. Daphne speelde echter zeer sterk en kwam in de eerste set zelfs 9-1 voor te staan. Zij won de set met 21-10. In de twee set leek het tij te keren, Tess stond voor met 14-6. Daphne kwam heel sterk terug en kon de set uiteindelijk met een eindstand van 22-20 naar zich toetrekken.

Mix

De mix-finale bij de staanders was een spannende partij. Deze ging tussen Eddy Boerman en Megan Hollander en Bob Biesmans en Carmen van Kester (Redeoss). Nederlands Kampioen Carmen van Kester staat na ruim een jaar blessureleed weer op de baan. Na zes keer trainen durfde zij het al aan om een toernooi te spelen. Dat deed ze zeker niet onverdienstelijk. De eerste set hadden Bob en Carmen de overmacht, 21-9. Maar Megan en Eddy kwamen goed terug, de tweede en derde set waren voor hen, 21-19 en 21-16.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!