clubzoeker

Junior Master in Tegelen levert hattrick op voor Joran Kweekel

Junior Master in Tegelen levert hattrick op voor Joran Kweekel

In het weekend van 18 en 19 april vond alweer de Junior Master van BC Olympia '56 plaats in Sporthal Gulick te Tegelen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gezien de gestage groei in het aantal deelnemers dat het toernooi de afgelopen jaren had doorgemaakt was de verwachting dat we ook nu weer vroegtijdig het maximaal aantal spelers zouden bereiken. Zo geschiedde, en al twee weken voor de reguliere sluitingsdatum moest de inschrijving worden gesloten.

Met in totaal 186 spelers hadden we weer een groot en gevarieerd deelnemersveld, met onder andere talentvolle jeugdspelers van maar liefst zeven verschillende badmintonscholen uit heel Nederland. Daarnaast hadden ook weer een aantal academiespelers de weg naar Tegelen weten te vinden en was er net als afgelopen jaren een grote delegatie Belgen aanwezig. Last but not least maakte toptalent Joran Kweekel - met zijn 16 jaar afgelopen seizoen al in de Nederlandse eredivisie uitgekomen - zijn opwachting in de categorie U17. Met een ouderwets sterk bezet toernooi beloofde het sportief dus weer een mooie editie te worden.

Tijdens het toernooi waren het in de meeste categorieën de geplaatste spelers die de verwachtingen wisten waar te maken en er met de winst vandoor gingen. Net als tijdens de voorgaande editie hadden we er overigens voor gekozen om hen in de singels vrij te stellen van het spelen van poulewedstrijden, en hen direct in het hoofdschema te laten beginnen. Absolute uitschieters onder de prijswinnaars waren David van Dalm (BS Boxtel), met twee eerste prijzen (in het dubbelspel U11 met zijn broer Rune en in het gemengddubbelspel met Iris van Leijsen) en een tweede prijs in het enkelspel, Carlo van den Berge (BS Barendrecht) met twee eerste prijzen in de categorie U15 (in het enkelspel en in de mix samen met Indy de Goeij) en de tweede prijs in het mannendubbel U17 samen met Nick Blankvoort (BA Zuid-Holland). Topfavoriet Joran Kweekel (TFS Barendrecht) ging er zelfs met de winst in drie categorieën vandoor, waarbij het opmerking verdient dat zijn partner Jaymie Laurens in de GDU17 pas 11 jaar oud was!

Maar ook vanuit onze eigen gelederen zijn er mooie successen behaald. Zo hebben de broers Dyon en Jules van Wijlick diverse keren tegen elkaar gestreden en samen vrijwel alle bekers verdeeld in de categorie U13. Dyon deed dit in het gemengddubel samen met clubgenote Alanah Peeters. De oudste van de van Wijlick broers, Guido, wist de kast thuis nog eens extra aan te vullen door twee keer als 2e te eindigen in de categorie U15, in de mix samen met clubgenote Lotte Peulen. Een volledig overzicht van alle uitslagen en prijswinnaars is te vinden op toernooi.nl.

Als organisatie kunnen we - mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers van onze vereniging - weer tevreden terugkijken op een geslaagd toernooi. We willen alle spelers, trainers bedanken voor hun sportieve deelname, en hopen jullie op 16 en 17 april volgend jaar weer terug te zien voor de 43ste editie!

Toernooicommissie
BC Olympia '56

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!