Nick Fransman en Manon Sibbald winnaars in Veendam

Nick Fransman en Manon Sibbald winnaars in Veendam

Zaterdag, qua aantal wedstrijden toch de drukste dag van het weekend, verliep goed volgens tijdplan - de laatste punten werden rond half acht gemaakt. Ruim op tijd om te zorgen dat een grote groep deelnemers de dag kon afsluiten met het traditionele en zeer gezellige sportfeest.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook zondag kende een uitstekend verloop van het toernooi. De eerste finales startten netjes volgens planning. De gemengddubbel in het Master toernooi werd een spannende wedstrijd met het koppel Leon Nottelman (van Slotermeer) en Gita Djajawasito (van Almere) tegen Thomas Wijers (van DKC) en Cheryl Seinen (ook van Almere). De ongeplaatste Nottelman en Djajawasito versloegen achtereenvolgens de als eerste geplaatste Middelburg (met Judith van Cruchten i.p.v. de uitgevallen Myke Halkema) en de als vierde geplaatste Wouters en Tabeling om de finale te bereiken. Het als derde geplaatste koppel Wijers en Seinen versloeg in de halve finale weliswaar de als tweede geplaatste Natenstedt en Lups maar ook zij waren in een spannende finale (21-16/14-21/21-16) niet opgewassen tegen de erg sterk spelende Nottelman en Djajawasito.

De vrouwenenkel finale was dezelfde als vorig jaar. De winnares van 2014, Manon Sibbald (van Almere), was als eerste geplaatst en moest alleen in de halve finale een game afstaan aan de Litouwse Ieva Pope. De als tweede geplaatste Lisa Khoeblal-Malaihollo was helaas wegens een blessure niet aanwezig en Dorien Lups (van Duinwijck) bereikte de finale via de onderste helft van het schema dan ook zonder maar een game te verliezen. De eerste game van de finale tussen Sibbald en Lups leek nog behoorlijk gelijkwaardig maar de speelster van Almere liet het niet (zoals vorig jaar) tot drie games komen maar won deze keer de tweede game relatief simpel waardoor de einduitslag 21-18/21-9 werd.

De mannenenkel finale werd zoals verwacht een wedstrijd tussen de eerst geplaatste Nick Fransman (Lüdinghausen) en de als tweede geplaatste Jim Middelburg (VELO). Fransman, eerder dit jaar finalist bij de NK en de Croatian International, bleek een maat te groot voor Middelburg. De partij ging met 21-13 en 21-11 eenvoudig naar de in Duitsland spelende Nederlandse Fransman.

De dames zorgden bij het vrouwendubbel wel voor een spannende finale. Nadat Djajawasito en Sibbald de eerste game pakten (21-14) besloten Lups en Seinen zich niet zo maar gewonnen te geven door de spannende tweede game met 21-19 te winnen. De derde game zetten Lups en Seinen knap door. De gehele partij bleven ze 2 of 3 punten voor - uiteindelijk wonnen ze de derde game overtuigend met 21-17.

Bij de herendubbel was het verschil te groot zowel Middelburg / Muns (eerste geplaatst) als Nottelman/Wijers (tweede geplaatst) bereikten zoals verwacht eenvoudig de finale. Jim Middelburg en Russell Muns waren in die finale een maatje te groot en wonnen eenvoudig met 21-9 en 21-5.

Ook voor de organiserende vereniging waren er succesjes. In het vrouwendubbel 6 wonnen Marieke Elgersma en Corien Snaathorst de finale ten koste van het duo Fennema en Van Lieshout. Bij de mannen in de 6 verloor Thomas Niemeijer van Meteoor samen met zijn partner Riemco Hof (van BC Go! uit Groningen) de spannende dubbelfinale in drie games en werd dus tweede.

SV Meteoor reikt ook elk jaar de verenigingsbeker uit aan de meest succesvolle vereniging. Voor elke overwinning tijdens het toernooi zijn (ongeacht de klasse) punten te verdienen op basis waarvan uiteindelijk een verenigingsranglijst opgebouwd wordt. Winnaar van de enorme beker werd dit jaar BAN Hoogland uit Amersfoort.

Nick Fransman sprak na de prijsuitreiking zijn dank uit voor de organisatie van het toernooi. In 2013 won hij het toernooi ook al, vorig jaar kon hij wegens buitenlandse verplichtingen niet deelnemen. Rond half zes wenste hij samen met de toernooileider iedereen een veilige reis terug naar huis, in de hoop volgend jaar weer het deelnemersaantal te zien toenemen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!