Soraya de Visch Eijbergen: Mijn volgende tegenstander is Carolina Marin

Soraya de Visch Eijbergen: Mijn volgende tegenstander is Carolina Marin

Onze eerste wedstrijd van de Sudirman Cup is dan eindelijk begonnen na twee dagen bijkomen van de reis en het acclimatiseren. De hal is echt geweldig mooi!

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik heb zelf wel WJK's meegemaakt in zulke grote hallen maar dat is alweer een tijdje geleden. Om 13:00 uur Chinese tijd namen we het op tegen Canada. We speelden tegelijk met China die tegen Duitsland speelde. Alle tribunes zaten helemaal volgepakt met Chinese supporters! Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Echt een kippenvel momentje!

De hal is heel hoog en aan één kant heb je wind mee en de andere kant heb je tegenwind. Het was wel even wennen om in zo'n grote hal te spelen. En ook het feit dat je gewoon tussen al die wereldtoppers rond mag lopen. Hoe vet is dat!? Wij begonnen tegen Canada met de mix van Jorrit en Samantha; zij verloren helaas in drie sets. Daarna speelde Mark en die won mooi in drie sets zijn singel. Jelle en Jacco namen de herendubbel op zich en wonnen die in twee spannende sets. Na de herendubbel mocht ik het opnemen tegen Michelle Li. Ik ken haar niet super goed, ik wist alleen dat ze in de top 12 stond van de wereld. Helaas verloor ik in twee sets. Met vlagen speelde ik goed maar ik moest echt wennen aan dit niveau van spelen. Het was wel een hele gave ervaring! Als laatste gingen onze toppers Selena en Eefje de baan op. En die hadden binnen no time de 3-2 op het bord gezet. Een mooie 3-2 overwinning op Canada!

Morgen hebben we een dagje vrij en dinsdag spelen we op de tv baan tegen Spanje. Met Spanje, Canada en Singapore in de poule zijn dat allemaal wereldtoppers waar ik tegen mag spelen. Mijn volgende tegenstander is de wereldkampioene Carolina Marin.

Heel gaaf en ik hoop dat ik hier heel veel van kan leren! Vanavond gaan we weer proberen om te communiceren met de Chinese obers over het avond eten. Want helaas werkte mijn imitatie van een kip en een vis niet en zelfs bij een plaatje van een kip keken ze mij verbaasd aan. Alsof ze nog nooit een kip in het echt hadden gezien! Maar vanavond weer nieuwe kansen!:-)

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!