SportSport

Nederlandse Badminton Eredivisie dit weekend van start: eindelijk weer!

Nederlandse Badminton Eredivisie dit weekend van start: eindelijk weer!

Op zaterdagavond 11 september gaat de Nederlandse Badminton Eredivisie van start: een landelijke competitie met tien Nederlandse clubs die strijden om het landskampioenschap. Hekkensluiters Smashing en AMOR zijn bij gratie van de coronacrisis sowieso nog een jaartje van de partij.

SportSport

Maak kennis met Boris Vermaas!

Officiële badmintonline.nl Nederlandse Badminton Eredivisie pagina (poulestanden en wedstrijduitslagen).

Drop Shot - Smashing

De Haagse club Drop Shot heeft Joran Kweekel, Dicky Palyama, Lars Kros, Mathias Thyrri en Steve Olesen aan zich gebonden en bij de dames zien we Jaymie Laurens, Alyssa Tirtosentono, Christine Busch Andreasen, Nadia Frankhauser, Novi Wieland en Natalia Perminova. Een interessante mengeling van jong talent, veteranen en liefhebbers.

Bij Smashing zien we dat de website qua inhoud helaas nog in 2020 is blijven hangen. Volgens Instagram heeft deze club de heren Ben Maes, Teun Gootzen, Brandon Bessem, Yannic Smeets en dames Maureen Zewald, Lieke Maes, Ella Peters en Denise Hall op de rol staan.

De Gelderlanders van Smashing staan bekend om hun fanatieke en gezellige team, maar die eigenschappen zijn waarschijnlijk onvoldoende om de ingekochte compositie van Drop Shot te weerstaan. De uitslag Drop Shot - Smashing gaat in het voordeel van de Zuid-Hollanders uitvallen.

Almere - VELO

Almere bestaat seizoen uit heren Alex Vlaar (teamcaptain), Sebastiaan Li, Dennis Koppen, Adam Hall en Ethan van Leeuwen en dames Cheryl Seinen, Anna Mikhalkova, Ieva Pope en Estelle - zusje van - van Leeuwen.

Aan Wateringse zijde heeft VELO heren Nick Fransman, Jim Middelburg, Russell Muns en Dion Rovers en dames Myke Halkema, Frederika Lagerstedt en Milou Lugters in de gelederen.

De uitslag van Almere - VELO laat zich niet eenvoudig voorspellen, maar als buitenlandse huurlingen een indicatie betekenen, dan zijn de Flevolanders spekkoper.

Hoornse - Amersfoort

De Noord-Hollanders van Hoornse beschikken volgens toernooi.nl over heren Thomas Sibbald, Aram Mahmoud, Martin Bundgaard Mikkelsen en dames Kelly van Buiten, Mireille van Daal en oud-international Iris Tabeling. Daarnaast noemen ze zelf ook nog Robin Mesman, Patrick Zbinden, Dave Veerman, Jessica Ottenhof en Simone Hermsen.

Ook tegenstander BC Amersfoort heeft de spelers van team 1 verstopt op toernooi.nl en daar zien we heren Jelle Maas, Hans van Os, Niels Veenstra en Ruben Wijnands, aangevuld met dames Iben Bergstein, Meike Versteeg en Anouk van Wijk.

Lezers die weten wat de uitslag van Hoornse - Amersfoort wordt, kunnen deze per e-mail insturen.

DKC - Duinwijck

Des Kortenaer Combinatie heeft de website al op orde en vertelt dat heren Andy Buijk, Gijs Duijs, Mark Caljouw, Michiel Kruijt, Robin Tabeling en Tom Blinde en dames Charissa Kuiper, Kiona van der Werf, Line Kjaersfeldt, Manon Sibbald en Marlies Baan op de spelerslijst staan.

Bij Duinwijck gaat de team 1 pagina nog over het vorige seizoen. Als toernooi.nl naar waarheid is ingevuld, dan beschikt de Haarlemse club Duinwijck over de heren Finn Achthoven, Dziolko Adrian, Jordy Hilbink, Ties van der Lecq, Brian Wassink en dames Debora Jille, Chloë Mayer, Dounia Pelupessy en Selena Piek.

Duinwijck heeft de meeste landskampioenschappen en DKC heeft geen beschikking over Mark Caljouw vanwege zijn hartoperatie. Het lijkt erop dat DKC - Duinwijck een winstpartij voor Rob Ridders club gaat worden.

AMOR - Roosterse

De spelers van AMOR moeten vanuit Groningen op wereldreis naar het land der (multi)vlaaien. Als de studenten op volle sterkte naar Limburg afzakken, dan bestaat de equipe uit heren Riemco Hof, Brent Maarsingh, Marco de Jager, Rik Wilbers en dames Marian Liptak, Bianca Oosterhaven, Jamie Logt, Rebecca van den Berg, Meike Brul.

Het team van Roosterse heeft wellicht de kleinste bezetting van de Nederlandse Badminton Eredivisie: heren Marijn Put, Rick Steuten, Noah Jongen en dames Dorien Lups, Xenia Kolmel, Kirsten Boonen. Als zuidelijke provincieclub leveren ze gelukkig niet in op teamspirit en gezelligheid.

Louter op basis van de breedte van de selectie hebben de Groningers een klein voordeel bij de wedstrijd AMOR - Roosterse, maar ze zullen het eerst moeten laten zien.

Hoe werkt de Nederlandse Badminton Eredivisie?

Klik hier voor het kennisartikel over de Nederlandse Badminton Eredivisie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!