Zeven handige beginnerstips voor nieuwe badmintonners

Zeven handige beginnerstips voor nieuwe badmintonners

Badminton is een erg toegankelijke sport voor jong en oud. In dit artikel lees je 7 handige tips voor mensen die beginnen met badminton!

clubzoeker

Maak kennis met Olaf Hermus!

1. Spelregels zijn belangrijk

Zoals bij elke sport is het van belang dat je de spelregels kent. Zoals hoe de badmintonservice werkt, hoe het speelveld eruit ziet en hoe de puntentelling werkt. Met deze kennis kun je makkelijk aansluiten bij clubgenootjes die al langer badminton spelen.

2. Leer een goede badmintonservice

Het belang van een goede badmintonopslag kan niet onderschat worden. Elke badmintonrally begint met een badmintonservice en als je die vaardigheid goed onder de knie krijgt, dan zorg je voor een goed begin!

3. Word lid bij een badmintonclub en doe mee aan de badmintontraining

De beste manier om beter te worden voor de meeste beginners is door lid te worden van een badmintonclub en daar training te volgen. Een goede badmintontrainer helpt je op jouw niveau met voetenwerkoefeningen, racketvaardigheid en ook je uithoudingsvermogen bouw je rustig op. Bij veel badmintonclubs kun je elke week een keer trainen.

4. Goed voorbeeld doet volgen: kijken, kijken, kijken

Door te kijken naar andere badmintonspelers, vooral spelers die wat vaardiger zijn en/of wat hoger competitie spelen, doe je nieuwe ideeën op. Probeer je eigen spel niet te meten met dat van de betere spelers: als beginner heb je vaak wat langer de tijd nodig om hetzelfde te kunnen. Inspiratie vind je ook door op YouTube naar professionele badmintonwedstrijden te kijken. Zo ga je met nieuwe energie naar de sporthal de volgende keer!

5. Leer de verschillende basisslagen

Je kunt in de Badminton Kennisbank lezen en leren over de basisslagen van het badminton. Wat is een smash en wanneer speel je die? Hoe speel je een dropshot en wat is het eigenlijk? Stap voor stap bouw je als beginner je slagenarsenaal uit en wordt badminton voor jou steeds leuker!

6. Hard slaan hoeft niet meteen

Dit is een tip die niet alleen voor beginners geldt, maar eigenlijk voor elk niveau. Bij het (aan)leren van een nieuwe badmintonslag is het verstandig om eerst op de slag zelf en de plaatsing van de shuttle te letten. Als het een slag is waarbij hard slaan / power hoort, dan voeg je die later toe. Ze ontwikkel je eerst de basis van de technische vaardigheid en volgt de krachtige slag vanzelf.

7. Badminton doe je samen: eerst dubbelen

Als badmintonbeginner is het fijn om de eerste tijd vooral dubbels te spelen. In een mannendubbel, vrouwendubbel en gemengddubbel sta je altijd met één andere speler op de baan en deel je de rally. Zo kost het je minder energie, want je hoeft niet de hele badmintonbaan te belopen en je dubbelmaatje helpt mee om de shuttle terug te spelen.

Badminton is de snelste - en leukste! - racketsport ter wereld: zoek in de badmintonline.nl clubzoeker een badmintonclub bij jou in de buurt!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er…

23 oktober 2022

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te…

3 oktober 2022

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper…

3 oktober 2022

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

De badmintonners van VELO hebben de eerste wedstrijd van het dubbelweekend afgesloten met een 2-6 nederlaag tegen de Haagse club…

2 oktober 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!